Film Fest Gent vandaag van start

Vandaag is de 44e editie van het Film Festival Gent van start gegaan.

Elk jaar in oktober stelt het festival ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 100.000 toeschouwers aan te trekken. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks een reeks concerten, en gaf het op die manier een plateau aan componisten als: Ennio Morricone, Gabriel Yared, Elmer Bernstein, Michael Kamen, Patrick Doyle, Howard Shore, Georges Delerue, Hans Zimmer, Maurice Jarre, Craig Armstrong, Harry Gregson-Williams, Mychael Danna en Gustavo Santaolalla.

Tijdens deze 44e editie van het festival staat de Italiaanse cinema centraal. In een eenmalig programma getiteld ‘Focus op Italië’ stelt het festival het beste van de nieuwe Italiaanse cinema voor en blikken ze ook terug naar het glorieus verleden van een van de historisch belangrijkste filmlanden ter wereld.

Opnieuw zal het festival ook ruime aandacht besteden aan filmmuziek, met onder andere de 17e editie van de World Soundtrack Awards.

Bekijk het gehele programma hier.

Film Fest Gent vindt plaats van 10 tot en met 20 oktober 2017.

Bron: Film Festival Gent