ALS DE DIJKEN BREKEN verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland

Als de dijken breken is door distributeur Dutch Features Global Entertainment verkocht aan de zender AMC Networks, bekend van onder andere Breaking Bad en Mad Men.

Vanaf 19 oktober is de zesdelige serie over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland te zien in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Australië en Nieuw-Zeeland, via het nieuwe Video on Demand kanaal Sundance Now. Als de dijken breken, geproduceerd door JoCo Media, EO en VRT, van producent Ingmar Mennig en regisseur Hans Herbots, was een kijkcijferhit in zowel Nederland als België.

De verkoop van Als de dijken breken is één van de grootste ‘Multi territory deals’ die Dutch Features voor een televisieserie heeft bewerkstelligd, sinds de oprichting van het bedrijf in 2012. Andere Nederlandse topseries die Dutch Features onder het label ‘PRIME’ internationaal aanbiedt zijn: Voetbalmaffia (KRONCRV), Riphagen(VPRO), Van God Los (BNNVARA), De Zaak Menten (Omroep MAX), De Maatschap (VPRO) Spangas (NPO Zapp) en Smeris (BNNVARA).

Over Als de dijken breken
Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft erover van Nederland, als zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Wat zijn de rampzalige gevolgen? Hoe bouw je je leven, en hoe bouwen we Nederland weer op? Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken. Zes van hen volgen we in deze mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie.

Als de dijken breken is de eerste dramaserie van producent JoCo Media. Producent Ingmar Menning: ‘We hebben de lat voor Als de dijken breken erg hoog gelegd. Het produceren van een epische dramaserie van deze omvang is een grote uitdaging. Het is daarom ook echt een kroon op ons werk dat de serie is verkocht aan zo veel landen.’

Bron en Beeld: Herrie Film & TV