Publieksopening LIFF 2017: Battle of the Sexes

Dat George Clooneys Suburbicon LIFF 2017 officieel gaat openen was al even bekend, maar donderdag presenteerde het festival vol trots de publieksopening van dit jaar: Battle of the Sexes, de nieuwe film van de makers van Little Miss Sunshine met in de hoofdrollen Emma Stone en Steve Carell.

De publieksopening is elk jaar een gegarandeerde publieksfavoriet en dat zal dit jaar niet anders zijn. Dit meemaken op 27 oktober in Trianon? Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar!

Over de film
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de BATTLE OF THE SEXES. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

De regie is in handen van Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine). De hoofdrollen zijn voor Oscarwinnares Emma Stone en Oscargenomineerde Steve Carell.

Bron: LIFF