Shortcutz op NFF

Shortcutz verlaat Amsterdam voor een week om samen te komen met het Nederlands Film Festival voor een speciale sessie gewijd aan filmtalent onder de 30.

Het coolste wekelijks platform voor Amsterdamse filmmakers en filmliefhebbers zal geen sessie hebben op dinsdag de 26e, maar op 28 september zal er samen met het Nederlands Film Festival een speciale sessie zijn in Utrecht (Kinepolis Jaarbeurs) op het NFF.

De filmtalenten in focus zijn onder andere:
• Floor van der Meulen & Thomas Vroege, regisseurs van ‘9 Days From My Window In Aleppo’, winnaar van Best European Short Film,
• Isabel Lamberti, regisseur van ‘Amor’ die in de L’OR Gouden Kalf competitie meedoet,
• Jonas Smulders, al een bekend acteertalent die nu zijn eerste stappen zet in scenario schrijven en regie,
• Shady El-Hamus, regisseur die drie films van hem in première mag zien gaan op deze editie van het NFF, waaronder ‘Nachtschade’, de Nederlandse inzending voor de Academy Awards dit jaar in de categorie Live-Action Short Film.

Naast een Q&A met de talenten in focus, zullen er ook vier korte films vertoond worden:
‘Amor’ geregisseerd door Isabel Lamberti, ‘Greetings from Aleppo’ geregisseerd door Issa Touma, Floor van der Meulen en Thomas Vroege, ‘KORT! Bestaan Is Gaan’ geregisseerd door Shady El-Hamus, geschreven en met in de hoofdrol Jonas Smulders. En ‘Pensionado’, geregisseerd door Shariff Nasr, met in de hoofdrol Sigrid ten Napel.

Helaas kan Sigrid ten Napel er niet bij zijn zoals eerder genoemd was, helaas om professionele redenen, maar geen zorgen want de film waar zij de hoofdrol in speelt, geregisseerd door Shariff Nasr (die ook Rotterdam , I love You zal regisseren) zal nog wel draaien.

“Je hoeft niet jong te zijn begonnen met acteren of regisseren om niet toch verliefd te raken op deze nieuwe generatie. Ze lijken alles te hebben: ze zijn gedreven, gefocust, creatief en hebben hun eigen stem.” Alexa Rodrigues, presentator en uitvoerend producent van Shortcutz Amsterdam.

De populaire wekelijkse gratis sessies die elke dinsdag in Amsterdam zijn, zijn opnieuw begonnen na een zomerstop. Op 5 september was de opening met actrice Thekla Reuten. Kim van Kooten en Marcel Hensema waren er afgelopen dinsdag met de crew van Hollands Hoop en Hadewych Minis (Borgman oa) zal aankomende dinsdag, 19 september de speciale gast zijn.

Op 3 oktober zal Shortcutz weer terug in De Kring in Amsterdam zijn, met de crew van ‘Grijs is ook een kleur’die net de Studenten Oscar heeft gewonnen.

Alle Shortcutz sessies zijn goed te bezoeken voor Engelstaligen: Q&A’s zijn in het Engels en alle films zijn Engels ondertiteld.

Tickets en meer informatie: www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/shortcutz-x-nff-film-under-30-2017

Meer over Shortcutz Amsterdam
Shortcutz Amsterdam is bedoeld om aandacht te vestigen op het werk van nieuw Nederlands talent door een podium te bieden om hun nieuwe werk en ideeën te leren kennen – en deze gelijk voor te kunnen leggen aan de beste professionals die Nederland heeft in hun vakgebied -, om een nieuw netwerk op te bouwen én te zorgen dat het werk verder komt door het internationale netwerk van Shortcutz.

Tijdens de populaire gratis sessies op dinsdag in De Kring op het Leidseplein van Amsterdam proberen we een ‘woonkamer setting’ te creëren met de opkomende talenten en reeds bekende filmpersoonlijkheden. Elke sessie worden er twee korte films getoond van opkomende regisseurs en is er een speciale gast die bekend acteur, regisseur of producent is. Na afloop is er ruimte voor een discussie of vraaggesprek met de gasten en het publiek. En alles in informele setting.

Sinds 2013 hebben we meer dan 200 gasten mogen verwelkomen zoals: legendarische Rutger Hauer, Oscar genomineerde Menno Meyjes (Steven Spielberg’s ‘The Color Purple’) Hany Abu-Assad (die nu een film heeft gemaakt ‘The Mountain Between Us’ met Idris Elba en Kate Winslet), documentaire legende Heddy Honigmann en vele anderen.

De vernieuwde Shortcutz Amsterdam jury van 2017 bestaat uit: Rutger Hauer (Blade Runner), producent Jan Harlan (The Shining), actrice Willeke van Ammelrooy (Antonia), producent Pieter Kuijpers (Riphagen), acteur Tygo Gernandt (Van God Los), regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter), regisseur Eddy Terstall (Simon), actrice Sigrid ten Napel (Penoza), acteur Vincent van Ommen, producent Harmen Jalvingh (Becoming Zlatan), Nederlands Film Festival programmeur Claire van Daal, NTR eindredacteur Marina Blok, EYE senior programmeur & hoofd aankopen René Wolf en straatartiest Laser 3.14.

Bron: Shortcutz Amsterdam