Opnamen film Clara van Gool gestart

Deze week zijn de opnamen gestart van Clara van Gool’s nieuwe Engelstalige speelfilm The Beast in the Jungle, naar de gelijknamige novelle van Henry James.

Van Gool heeft naam gemaakt als movement director en gebruikt veel beweging, choreografie en montage in haar filmtaal. Voor de film zijn acteurs aangetrokken van topgezelschappen uit de internationale danswereld.

Naast de regie, schreef van Gool ook het scenario, in nauwe samenwerking met schrijver en dichter Glyn Maxwell. Het epische liefdesverhaal speelt zich af in een Engels landhuis waarin zich een raadselachtig geheim ontspint. Centraal staat een paar waarvan de man geobsedeerd is door een voorgevoel dat hem iets groots, misschien zelfs verpletterends zal overkomen en waarvan de vrouw besluit met hem daarop te wachten.

Van Gool won voor Bitings and other effects (1995) en Nussin (1998) een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. In 2015 verscheen Voices of Finance naar de spraakmakende Banking Blogs van Joris Luyendijk in The Guardian. The Beast in the Jungle wordt opgenomen in Luxemburg, Londen en op Sicilië en komt in 2018 uit in de bioscoop. September Film zal de distributie gaan verzorgen.

Bron: Holland Film Nieuws