Nu in EYE

Dit weekend opent EYE de tentoonstelling Locus over twee prominente filmkunstenaars: Apichatpong Weerasethakul en Cao Guimarães. Van 16 september tot 3 december is de tentoonstelling te bezichtigen van 10.00-19.00 uur. In die periode zijn ook zijn hun films te zien, uiteenlopend van plaatselijke tot bovennatuurlijke verhalen.
Let op! Donderdag 14 en woensdag 20 september is EYE de hele dag gesloten.

Première: Wind River 
Een wildjager helpt beginnend FBI-agente bij oplossen van een mysterieuze moord in het indianen- reservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn traumatische verleden. Won in Cannes prijs voor beste regisseur.

Première: In Blue 
Als een Nederlandse stewardess een toevallige ontmoeting heeft met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, ontstaat er een verwarrende moeder/geliefde-verhouding tussen beiden.

Locus: Artist Talk – Apitchatpong Weerasethakul 
Gouden Palm-winnaar Apichatpong Weerasethakul gaat aan de hand van korte films in gesprek met filmcriticus Dana Linssen. De verbondenheid van zijn werk met de geschiedenis van Thaise provincie Isan staat centraal.

Locus: Artist Talk – Cao Guimarães 
Filmmaker en beeldend kunstenaar Cao Guimarães gaat aan de hand van korte films in gesprek met filmcriticus Dana Linssen. Focus ligt onder andere op de inspiratie die Guimarães uit zijn woonplaats Belo Horizonte haalt.

Locus: O Homem das Multidões 
O homen das multidões is een visueel betoverend portret van twee eenzame stadsbewoners in Belo Horizonte. De regisseurs Cao Guimarães en Marcelo Gomes zijn aanwezig bij de voorstelling om over hun werk te praten.

Locus: Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives 
In Uncle Boonmee komt een aap met felrode ogen op een dag uit de jungle aangelopen en schuift aan bij twee mensen aan de etenstafel. Hij blijkt de overleden zoon te zijn. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Previously Unreleased: Safari 
Een vakantiefilm over moord, zo noemt Ulrich Seidl zijn uiterst ongemakkelijke docu over de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika. EYE vertoont ook Paradies: Liebe van Seidl, over toeristische seksindustrie aan de Keniase kust.

Bron: EYE