Crowdfundcampagne van start voor No Risk – No Future

Steun documentairemaker en NBF-lid Rob Crawfurd in zijn crowdfundcampagne voor zijn film No Risk – No Future, over cinematographer Theo van de Sande, ASC.

“De wereld is vol filmliefhebbers, maar hoeveel van ons hebben filmopnames meegemaakt? Wat we daarover weten komt van onvolledige documentaires en promotiefilms. Mijn documentaire laat het productie proces zien vanuit het standpunt van de cameraman. De succesvolste Nederlander: Theo van de Sande.

Theo van de Sande is onbekend bij het grote publiek. Als men al een naam kan noemen, dan is dat Jan de Bont, of misschien Hoyte van Hoytema. Maar van de Sande heeft een belangrijke rol gespeeld bij de professionalisering van de Nederlandse film in de 70er en 80er jaren. Hij streefde altijd internationale kwaliteit na.

De film die ik wil maken is veel tegelijk: een biografie, een blik achter de schermen van de opnameperiode, een stuk geschiedschrijving van cinematografie en vooral een poging inzicht te geven in hoe camerawerk helpt in het vertellen van het verhaal van de film. Wat is cinematografie nu echt?”

Lees hier meer over de documentaire en doneer mee!

Bron en beeld: Rob Crawfurd