Call for entry voor Euro Connection 2018 is nú geopend!

Ook dit jaar vervult Go Short (NL) samen met Internationaal Kortfilmfestival Leuven (BE) de rol van gatekeeper voor Euro Connection, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor korte films in Europa.

Euro Connection vindt jaarlijks plaats in februari tijdens het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk en heeft als doel coproductie van korte films te bevorderen in Europa. Go Short en Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL) doen gezamenlijk de voorselectie van producties uit Nederland en Vlaanderen, en kiezen een project uit om voor te dragen aan de internationale jury in Frankrijk. Uiteindelijk mogen 17 producenten hun project pitchen tijdens Euro Connection.

Nederlandse en Vlaamse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires tot 40 minuten die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner komen vanaf 1 september 2017 in aanmerking om hun project in te dienen. Een belangrijke voorwaarde is dat er al een gedeeltelijke basisfinanciering rond is. Projecten kunnen ingediend worden tot 20 oktober 2017. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Uit alle inzendingen selecteert een door Go Short en IKL samengestelde commissie vervolgens één project om voor te dragen aan de internationale jury. Deze jury geeft uiteindelijk aan 15 projecten goedkeuring. De geselecteerde producenten worden uitgenodigd om in Clermont-Ferrand hun project te pitchen en deel te nemen aan de netwerkevenementen. Producenten van de geselecteerde projecten die niet tot de top behoren, zijn tevens gegarandeerd van deelname aan Euro Connection en kunnen daar hun internationale netwerk uitbreiden.

Meer informatie over de inschrijving en het reglement is te vinden op http://www.goshort.nl/professionals/euro-connection-2018

Bron: Go Short Filmfestival