NFF bundelt gehele professionalsprogramma in Utrechtse Stadsschouwburg

Het Nederlands Film Festival (NFF) is – naast een publieksfestival – sinds jaar en dag dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse filmprofessional.

Dit jaar vindt alweer de derde editie van de Nationale Filmconferentie plaats, viert de Holland Film Meeting zijn dertigste jubileum en besteedt het festival met het nieuwe programma NFF Interactive: Storyspace twee dagen lang aandacht aan nieuwe vormen van verhalen vertellen. Voor het eerst bundelt het NFF alle professionalsbijeenkomsten, debatten, masterclasses en lezingen van vermaarde nationale en internationale sprekers in de Stadsschouwburg Utrecht. De schouwburg is van 21 t/m 28 september dé hub voor ontmoetingen, kennisuitwisseling en kruisbestuiving tussen film-, tv- en interactiveprofessionals. Tickets voor het professionalsprogramma zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Nationale Filmconferentie, 21-28 september
Met ruim 25 bijeenkomsten over de meest uiteenlopende onderwerpen bedient de Nationale Filmconferentie (NFC) professionals van scenarist tot componist en van game developer tot VR-maker. De NFC komt in nauwe samenwerking met vele vakverenigingen uit de diverse sectoren tot stand. Enkele hoogtepunten dit jaar zijn de feestelijke jubileumeditie van de Dag van het Scenario over de waarde van verhalen en de Internationale Masterclass Montage met Lisa Bromwell en Byron Smith, de vaste editors van de wereldvermaarde Netflix-serie House of Cards. Een jaarlijks terugkerend onderdeel van de NFC is de Talentdag, speciaal voor nieuwe makers. Een dag gevuld met veel inspiratie, feedback- en netwerkkansen en de uitreiking van de NFF Studenten Awards, de Filmprijs van de stad Utrecht (NFF Debuutcompetitie) en de Wildcards.

NFF Interactive: Storyspace, 27-28 september
Sluitstuk van de Nationale Filmconferentie is het nieuwe, tweedaagse programma NFF Interactive: Storyspace. De komst van nieuwe technologieën verandert hoe we verhalen vertellen en beleven. Deze verhalen zijn interactief en digitaal én veranderen ook nog eens onder onze handen. Smartphones, Snapchat en Instagram, maar ook chatbots, augmented reality en algoritmes zijn de nieuwe tools van vandaag. NFF Interactive: Storyspace laat deze verhalen zien en legt uit hoe ze gemaakt worden, door wie en waarom ze zo fascinerend, inspirerend en spannend zijn. Met o.a. keynotes van Zachary Lieberman (School for Poetic Computation) en Janet Murray (Georgia Institute of Technology) en bijdragen van Shari Frilot (Sundance Interactive), Sara Lisa Vogl (VR Base Berlin) en Guerrilla Games (Horizon Zero Dawn) is het NFF ook een thuishaven voor deze makers.

Holland Film Meeting, 24-27 september
De Holland Film Meeting (HFM), waar films die zich in de ontwikkelings- en in postproductiefase bevinden worden gepresenteerd aan een selecte groep internationale filmprofessionals, vindt dit jaar voor de 30e keer plaats. Voor twee grootschalige bijeenkomsten onder de vlag van de HFM en de NFC is dit jaar de gehele industrie van harte uitgenodigd: de derde editie van Be Dramatic!, over het internationaal coproduceren van dramaseries met een Nederlands creatief team aan de leiding, en een paneldiscussie over de huidige stand van de internationale salesmarkt in een snel veranderend landschap, getiteld The Changing Nature and Role of Sales Companies.

Tickets voor het professionalsprogramma zijn verkrijgbaar op www.filmfestival.nl/professionals.

Bron: Nederlands Film Festival