Ruurd Bierman aangesteld als bestuursvoorzitter Nederlands Film Festival

Ruurd Bierman is per 1 september 2017 de voorzitter van Stichting Nederlands Film Festival (NFF). Hij volgt hiermee Emile Fallaux op die sinds 2014 de functie bekleedde. Bierman wordt benoemd als voorzitter van het bestuur voor een periode van drie jaar.

Bierman werkt sinds 2014 als mediaconsultant, voornamelijk voor Europese publieke omroepen. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies binnen de Nederlandse mediasector; zo was hij directeur van het Mediafonds, lid van de Raad van Bestuur van de NPO en directeur van de NOS. Op dit moment is Bierman tevens bestuursvoorzitter bij de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals en is hij stuurgroeplid bij het Duitse mediafestival Prix Europe.

“Nu de Nederlandse media meer dan ooit in de wind staan van internationale concurrentie, zijn we gebaat bij een krachtige nationale film- en mediacultuur. Voor het stimuleren daarvan biedt het NFF een prachtig platform. Ik kijk ernaar uit om hieraan te mogen bijdragen.”, aldus Ruurd Bierman.

Het bestuur van het NFF wordt met de benoeming van Ruurd Bierman per 1 september 2017 voorts gevormd door penningmeester Alex Doff, vicevoorzitter Julius Ponten, secretaris Hadewych Kuiper, Rachel van Bommel, Bruno Felix en Meral Uslu.

Bron: Nederlands Film Festival