Michiel van Erp ontmoet Majd Mardo in Pakhuis De Zwijger

Documentairemaker Michiel van Erp over zijn carrière, drijfveren en verwonderingen.

Dutch Masters is een serie waarin Pakhuis De Zwijger iedere maand succesvolle creatieven en ondernemers van Nederlandse bodem uitnodigen. Eerder waren onder andere Paul Mijksenaar, Renny Ramakers, Joost Swarte, Erik Kessels en Guillaume Schmidt te gast. Deze maand is documentairemaker Michiel van Erp de Dutch Master, bekend van o.a. de IDFA documentaire I Am a Woman Now, de bekroonde dramaserie Ramses en de documentairereeks Dit Zijn Wij. Iedere editie wordt de Dutch Master gevraagd om een Dutch Talent uit te nodigen. Deze keer is dat acteur Majd Mardo, bekend van o.a. Nobody Home en Jihad.

Michiel van Erp
Al meer dan 25 jaar legt documentairemaker Michiel van Erp Nederlanders vast op camera; man, vrouw, jong, oud, arm en rijk. Gedreven door een niet te stoppen nieuwsgierigheid naar zijn medemens maakt hij films, documentaires en dramaseries waarin hij blootlegt wat ons bindt. Zomaar een greep uit de onderwerpen die langskomen in zijn werk: het Nederlandse verenigingsleven, Erwin Olaf, de Zangeres Zonder Naam, transgenders op leeftijd in de IDFA documentaire I Am A Woman Now, stand-up comedians en mensen met angststoornissen.

De serie Ramses, geregisseerd door Michiel, won meerdere prijzen waaronder de Zilveren Nipkowschijf 2014, de Prix Europa 2014 en hoofdrolspeler Maarten Heijmans ontving voor zijn rol in Ramses het Gouden Kalf 2014 voor beste acteur in de categorie tv-drama. Recentelijk belichtte Michiel in de serie Dit Zijn Wij belangrijke thema’s die we delen met elkaar. Denk aan de dood, geboren worden, opvoeden, samenwonen, feestvieren of dagelijkse dingen als een auto kopen. Tijdens Dutch Masters deelt hij zijn mateloze interesse in mensen. Waar komt dit vandaan? En hoe verlegt hij telkens weer zijn eigen grenzen?

Majd Mardo
Geboren in Aleppo (Syrië), kwam Majd Mardo op zijn negende naar Nederland. Hij volgde zijn liefde voor het theater en studeerde in 2013 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hierna speelde hij in theaterstukken bij o.a. Het Nationale Theater en De Toneelmakerij, en was hij te zien in film- en tv producties als ‘Overspel’, ‘Nachtoord’ en ‘Kamp Holland’. Omdat hij zijn talent graag in wil zetten voor een jonge generatie richtte hij samen met Steef de Bot Stichting Icarus op, waarmee ze theaterles geven aan uit huis geplaatste kinderen en jongvolwassenen.

Afgelopen jaren was Madj ineens overal; hij was te zien in geprezen stukken als ‘Nobody Home’ en ‘Jihad’ en er staan alweer nieuwe projecten op stapel. Zo speelt hij mee in ‘Kinderen van Judas’ van Jeroen de Man, ‘Jungle’ van Hetty de Kruijf en ‘Like Me’ van Annemarie van de Mond. Waar haalt hij zijn inspiratie als maker vandaan? En waar komt zijn drive vandaan?

Michiel van Erp ontmoet Majd Mardo
Datum: dinsdag 5 september
Tijd: 20:00
Locatie: Pakhuis De Zwijger, grote zaal
Toegang is gratis, reserveer hier

Bron: Pakhuis De Zwijger