51 speelfilms, waaronder Nederlandse (co)producties, geselecteerd voor de European Film Awards

De European Film Academy en EFA Productions kondigen met veel genoegen de 51 films aan die dit jaar geselecteerd zijn voor een nominatie voor de European Film Awards 2017.

Hieronder bevinden zich ook de Nederlandse (co)producties Brimstone, Layla M. en Krotkaya (A Gentle Creature).

Met films uit 31 landen toont de lijst de grote verscheidenheid van de Europese cinema. In de 20 landen met de meeste EFA-leden hebben de leden direct één film uit eigen land voor de selectie mogen voordragen. Een speciale commissie bestaande uit EFA Board Members en de filmprofessionals Péter Bognár (Hongarije), Dave Calhoun (UK), Giorgio Gosetti (Italië), Christophe Leparc (Frankrijk), Jacob Neiendam (Denemarken) en Alik Shpilyuk (Oekraïne) hebben de lijst aangevuld.

Uit deze selectie zullen de meer dan 3000 leden van de European Film Academy in de komende weken de nominaties kiezen voor de categorieën beste Europese film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste scenarioschrijver. De nominaties zullen op 4 november tijdens het European Film Festival van Sevilla in Spanje worden bekendgemaakt. Een 7-koppige jury bepaalt wie genomineerd worden in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek en sound design.

De 30ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zaterdagavond 9 december in Berlijn.

Bekijk de gehele EFA speelfilm selectie hier.

Bron: MVSP Publiciteit / Monique van Schendelen