Deze week: opening Festival Latino Americano Rotterdam

Nog twee nachtjes slapen en dan opent de tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam; het festival waar hedendaagse Latijns-Amerikaanse muziek en film samenkomen.

Ga voor het festivalprogramma naar: lantarenvenster.nl/flar & festivallatinoamericano.nl.

Cuba
Cuba in transitie is het thema van het festival. Onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films worden getoond. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren.

Altijd nog een keer de Cubaanse klassiekers Fresa y Chocolate, Memorias del Subdesarrollo, Nosotros la Música of Suite Habana op groot doek willen zien? Grijp je kans!

Kinderprogramma
Ook je kinderen een stukje Latijns-Amerika meegeven? Dat kan op zaterdag en zondag. Naast de filmvertoning van Tesoros geven de Swingende Giraffen opnieuw een spetterend optreden. Tussen de bedrijven door kun je je kinderen korte filmpjes laten kijken in de mini-bios. Alvast in de juiste sferen komen? Print deze kleurplaat uit en win je kaartjes voor de film!

Aanwezige filmmakers
Maar liefst 14 gasten zullen aanwezig zijn op het festival om hun film te vertegenwoordigen. De aanwezige makers zullen na afloop van hun film in gesprek gaan met het publiek, maar ook in de dagelijkse FLAR-talk aan de tand worden gevoeld over de verschillende thema’s van het festival. Na afloop van de volgende films vindt een Q&A met een van onze gasten plaats: El charro de toluquilla, Dick Verdult – Het is waar maar niet hier, Fresa y chocolate, Mala junta, La novia del desierto, Pequeñas mentiras piadosas, El sonido de las cosas, Tangomania, El techo & Vazante.

Bron: Oficine
Beeld: Memorias del Subdesarrollo (Tomás Gutiérrez Alea, 1968, Cuba)