CineCrowd presenteert Made in Amsterdam

CineCrowd presenteert met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst het label Made in Amsterdam. Onder het Made in Amsterdam label worden jaarlijks zes filmplannen van Amsterdamse makers geselecteerd; drie in de categorie EXPERIMENT en drie in de categorie (startend) TALENT.

De eerste call van 2017 valt in de categorie EXPERIMENT. Hiervoor zoeken we Amsterdammers die het experiment aan durven te gaan en hun visuele en persoonlijke grenzen willen verleggen. Een jury van Amsterdamse filmprofessionals selecteert de 3 plannen die ieder € 4.000 euro ontvangen ter realisatie.

Selectie
Het Made in Amsterdam label is bedoeld voor Amsterdamse filmmakers. De projecten worden geselecteerd door een vakjury van Amsterdamse filmprofessionals. Genre en lengte voor de filmplannen zijn vrij. De jury selecteert de meest interessante filmische experimenten.

Onder ‘experimenteel’ verstaan we: films die voor de maker een vernieuwend element hebben, bijvoorbeeld een filmtaal en/of manier van maken die buiten de ‘comfort zone’ ligt van het eerdere werk van de maker. Ook zien we het als een manier van maken/filmtaal die niet terug te vinden is in het huidige aanbod aan films en videowerken. De films beleven in 2018 (indien gewenst) een première een Amsterdams filmtheater.

Matchingsgeld
De € 4.000 euro die de jury toekent ontvang je nadat je zelf minimaal € 4.000 euro hebt opgehaald middels crowdfunding via CineCrowd. De filmmaker wordt hier door het team van CineCrowd in begeleid middels feedback, een workshop en exposure.

Planning
1 september 2017: DEADLINE indiening – opsturen via mail: info@cinecrowd.com o.v.v. Made in Amsterdam EXPERIMENT
6 september 2017: Bekendmaking selectie EXPERIMENT
11 september 2017: Workshop crowdfunden en kennismaking geselecteerden (vrijhouden!)
Medio 2018: Première in Amsterdams filmtheater

(15 september 2017: Made in Amsterdam TALENT call)
(15 november 2017: DEADLINE indiening TALENT (call t.b.a.))

Vereisten
Het label Made in Amsterdam is specifiek voor Amsterdamse maker. We willen je zo veel mogelijk vrijheid geven om je plan te presenteren zoals jij dat het liefst doet. Onderstaande hebben we van je nodig:
– synopsis / filmplan (max 1 pagina)
– optioneel: scenario / uitgebreid filmplan
– regievisie / moodboard / storyboard (max 3 pagina’s)
– CV’s van betrokken makers
– begroting
– crowdfundplan (denk aan: streefbedrag, doelgroep en hoe die te bereiken – naar voorbeeld van Handleiding Campagneplan
– motivatie deelname Made in Amsterdam (max 1 pagina)

Mocht je nog vragen hebben, bel van maandag t/m donderdag via 020 331 40 17 of stuur je vraag naar jeltje@cinecrowd.nl.

Stuur je plan uiterlijk op 1 september in via info@cinecrowd.com o.v.v. Made in Amsterdam EXPERIMENT

Bron: CineCrowd