Rub Your Eyes Until You See Stars wint Diamond Award

De Diamond Award 2017 ging op het prestigieuze Filmfestival in Hollywood naar Short movie: Rub Your Eyes Until You See Stars.

Een unicum voor de Nederlandse moderne dans. Rub Your Eyes Until You See Stars heeft de Diamond Award gewonnen in Hollywood. De dansfilm ging in première op het Cinedansfestival in Amsterdam 2017.

Regisseur: Judith Knubben
Music: Guy Renardeau
Dans: Marjon van der Schot
Choreografie:: Reve ter Borg
Editing: Marloes Nierop
Camera: Rogier Jaarsma

Verder te zien op Cinedans in het Vondelpark: Circle / Recycle Project / Rub your eyes until you see stars
Stichting Cinedans stelt de dansfilm centraal. Daaronder wordt verstaan het wezenlijk samengaan van twee disciplines: dans en film. De focus ligt op choreografieën speciaal gemaakt voor camera en bijzondere filmadaptaties van bestaande dansvoorstellingen. Daarnaast worden er op het festival documentaires vertoond die het leven en werk van belangwekkende danskunstenaars in beelden vangen. Dit jaar vierde Cinedans de 14de editie van het festival in Eye, Amsterdam. Er zijn drie korte films te zien na afloop van het dansprogramma en voorafgaand aan de film van het World Cinema Amsterdam.

CIRCLE
TU | 2014 | 4’
Regisseur: Ozgur Can Alkan | Choreograaf: Ziva Azazi
Herhaling, deling, reproductie; de kringloop van het leven.

RECYCLE PROJECT
TW | 2016 | 10’
Regisseur/choreograaf: Hsiao Yin Peng
We wonen misschien wel in een globaal dorp, maar we hebben niet zoveel keuzes als we denken. Ontelbare aantallen plastic producten worden geproduceerd door mensen, het kost enkel een paar minuten, toch duurt de ontbinding in de natuur duizenden jaren. Wanorde en ineenstorting lijken een ordelijke verschijning. In het recycling proces, tussen mens en afval is er een vacuüm, een coëxistentie, een verlatenheid.

RUB YOUR EYES UNTIL YOU SEE STARS
NL | 2016 | 3’
Regisseur: Judith Knubben | Choreograaf: Reve ter Borg
Een jonge vrouw lijkt dusdanig overvallen door de angst haar vrijheid te verliezen, dat een relatiebreuk onvermijdelijk lijkt.

Cinedans in het Vondelpark – 18 Augustus 2017 – 21.30 uur

Meer informatie: www.openluchttheater.nl