Slechts eenmaal eerder vertoonde film Dark Blood bij Film in het Park

Het Amsterdamse FILM IN HET PARK vertoont op 31 augustus de klassieker en slechts één keer eerder in Nederland vertoonde film DARK BLOOD van George Sluizer.

Door het overlijden van hoofdpersoon River Phoenix werd de film uit 1993 in 2012 pas afgemaakt door de regisseur. En door problemen m.b.t de rechten (Sluizer liet het negatief weghalen uit een kluis in Hollywood en redde de film) is de film pas eenmaal eerder in Nederland vertoond. Sluizers echtgenote Anne Sluizer-Lordon zal bij de vertoning aanwezig zijn en leidt de film in.

DARK BLOOD gaat over Boy die sinds de dood van zijn vrouw leeft als een kluizenaar op een voormalig nucleair testterrein in de woestijn. Zij is gestorven aan kanker, een gevolg van de nucleaire testen. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywoodpaar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil stichten.

FILM IN HET PARK wordt georganiseerd door CineCrowd en Vondelpark3 en vindt plaats op 31 augustus en 1 september op het terras van VondelCS Amsterdam. Op 1 september staat de avond in het teken van animatie en worden er vier korte animatiefilms vertoond: UNDER THE APPLE TREE van Erik van Schaaik, ZEEZUCHTvan Marlies Van Der Wel, A CITY OF RUST van Omar El Araby en BULLET TIME van Frodo Kuipers. Alle films zijn tot stand gekomen met behulp van crowdfunding via CineCrowd. De avonden zijn gratis toegankelijk en starten om 21.00 uur.

FILM IN HET PARK wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Dropstuff.

Datum: 31 augustus en 1 september 2017
Tijd: De film start om 21.00 uur. Kom op tijd: vol = vol!
Locatie: Terras van VondelCS, Amsterdam. Vondelpark 3
Meer informatie: https://www.facebook.com/events/809574765883193/

Bron: CineCrowd