Dag van het Scenario aangekondigd

In 1997 organiseerden Netwerk scenarioschrijvers en het Nederlands Filmfestival voor het eerst de Dag van het Scenario. Op vrijdag 22 september vindt in de Utrechtse Stadsschouwburg alweer de twintigste editie plaats.

Dit jubileum gaat zeker niet onopgemerkt voorbij, maar naast enkele feestelijke elementen blijft de formule ongewijzigd: verschillende sprekers belichten één thema om zo een publiek van scenarioschrijvers en andere professionals te informeren en vooral te inspireren.

Dit jaar draait alles om de core business van schrijvers: het verhaal. Hoe groot is de waarde van verhalen? Films en televisiedrama wekken emoties op, maken gevoelens los en snijden maatschappelijke thema’s aan. Soms aan de hand van een klassieke vertelstructuur, soms met de focus op karakters en sfeer. Tijdens deze dag komen verschillende verhalenvertellers aan het woord over hun intenties en werkwijze, maar ook betrokken buitenstaanders uit, bijvoorbeeld, de wetenschap komen aan het woord. Daarnaast zijn er tijdens de Dag diverse filmpjes te zien over het ontstaan van enkele opmerkelijke scènes. Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt.

De Dag van het Scenario is een onderdeel van het Nationale Filmconferentie, bedoeld voor scenarioschrijvers en andere film- en televisieprofessionals, zoals regisseurs, dramaturgen, producenten, acteurs, editors, medewerkers van fondsen- en omroepen etc. Dus kom op verhaal bij het Netwerk Scenarioschrijvers.

De presentatie is in handen van Jenny Mijnhijmer en Don Duyns.

Dag van het Scenario
22 september 2017, Stadsschouwburg Utrecht

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers