Job, Joris en Marieke maken eerste lange animatie voor volwassenen

Een lange animatiefilm voor volwassenen: dat is iets wat nog niet veel in Nederland is voorgekomen. Binnenkort komt daar verandering in sinds Job, Joris en Marieke, die in 2014 genomineerd werden voor een Oscar met de animatie A SINGLE LIFE, bezig zijn met hun eerste lange animatiefilm voor volwassenen: DE LOOP DER DINGEN.

Op absurdistische wijze en met een frisse stijl, wat kenmerkend is voor de verhalen van Studio Job, Joris en Marieke, vertellen ze het verhaal van een jongen die een aandoening krijgt waardoor zijn leven niet meer in chronologische volgorde verloopt. “Als een dvd die op shuffle staat”, zegt Joris in een interview met NRC. “Maar niemand ziet iets aan hem, zijn lichaam wordt gewoon oud. Het lijkt op tijdreizen.” Over een jaar moet de film in verschillende bioscopen te zien zijn.

Teamuitbreiding
Job, Joris en Marieke zijn al ruim een jaar bezig met DE LOOP DER DINGEN. Op dit moment zijn ze bezig met het aanvragen van subsidie bij het Filmfonds om het project te financieren. Het scenario voor de film schreef Mieke de Jong (OORLOGSWINTER, MEESTER KIKKER). Het drietal heeft door middel van oude fotoboeken al een aantal interieurs uit de jaren 1950-2000 nagebouwd op de computer. Voor het Filmfonds hebben ze ook al een paar voorbeeldscènes geproduceerd. Voor het maken van de film hebben Job, Joris en Marieke extra computers en meer studioruimte nodig. Er komen audities voor stemacteurs en er worden 15 nieuwe mensen aangenomen. Net als bij de andere films zorgt Job voor de muziek. In 2011 won hij met zijn muziekproject HAPPY CAMPER een Edison. Nu volgt hij een online masterclass van Hans Zimmer, die de muziek van o.a. INCEPTION, PIRATES OF THE CARRIBEAN en THE DA VINCI CODE maakte.

10 jaar
Studio Job, Joris en Marieke maakt al tien jaar animatiefilms. Tot nu toe waren dat allemaal korte films, met een absurdistische insteek. De film A SINGLE LIFE (2014) gaat bijvoorbeeld over een vrouw die naar een andere tijd in haar leven gaat doordat ze de naald van een langspeelplaat verplaatst. De twee minuten durende animatie werd op 280 festivals vertoond, heeft 37 awards gewonnen, werd genomineerd voor een Oscar en is sinds woensdagavond online te zien als Vimeo Staff Pick Premiere.

Bron: Nederlands Film Festival