Viceland en Cinéart brengen kwaliteitsfilms terug naar prime time

De wekelijkse ‘Indie Film Night’ van VICELAND en Cinéart is afgelopen vrijdag van start gegaan. Tot en met eind december zal het huidige prime time TV-aanbod van VICELAND elke vrijdagavond aangevuld worden met een Cinéart film.

Vanaf vrijdag 7 juli is de wekelijkse ‘VICELAND x CINÉART: INDIE FILM NIGHT’ te zien in Nederland en Vlaanderen. Dit kondigden VICELAND, TV-zender van VICE, en Cinéart, onafhankelijke filmdistributeur, vorige week aan. Deze avond, lopend tot en met eind december, zal VICELAND-kijkers onafhankelijk geproduceerde films bieden als kwalitatief alternatief op het huidige prime time TV-aanbod.

In lijn met VICELAND’s focus op het vertellen van verhalen vanuit andere perspectieven, staan de verhalen en de alternatieve invalshoeken centraal tijdens deze filmavond. Daarnaast lopen de genres van de filmavonden uiteen, van horror tot drama en comedy, om een afwisselend schema te presenteren aan de kijkers.

Marc Smit, Co-CEO Cinéart Benelux: “We zijn verheugd om samen met VICELAND een wekelijks filmslot te creëren voor bijzondere en unieke films. We denken dat onze brands elkaar zeer goed aanvullen om samen dit doel te bereiken”.

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux: “met Cinéart als partner zijn we in staat onze visie niet alleen te vertalen naar onze eigen programma’s, maar ook in de films die wij aanbieden. Ons doel is een wekelijkse avond neer te zetten die kijkers een nieuwe ervaring kan bieden met kwaliteitsfilms, een welkome variatie op de algemene blockbuster televisieprogrammering in de Benelux.”

Deze maand zijn de met prijzen bekroonde ‘Kill List’ van regisseur Ben Wheatley, ‘In Jouw Naam’ van Marco van Geffen en ‘Maps to the Stars’ van David Cronenberg te zien.

‘VICELAND x CINÉART: INDIE FILM NIGHT’ zal vanaf 7 juli elke vrijdagavond te zien zijn op VICELAND, Ziggo kanaal 26 / Caiway kanaal 22

Over VICELAND
VICELAND is een internationaal televisienetwerk onder leiding van en geproduceerd door het grootste mediamerk ter wereld dat zich op jongeren richt, VICE. VICELAND werd in 2016 gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Groot Brittannië, en is eerder dit jaar gelanceerd in Frankrijk en de Benelux. VICE heeft aangekondigd in meer dan 50 territoria te lanceren in 2017, waaronder India, het Midden-Oosten, Sub-Sahara-Afrika en Zuidoost-Azië.

Het VICELAND-netwerk bestaat uit lineaire en digitale kanalen, en wordt volledig in-house ontwikkeld. De programmering voegt iets toe aan het huidige tv-aanbod, onder andere omdat de series allemaal met een scherp perspectief gemaakt zijn. Met het uitzenden van Emmy Award genomineerde programma’s, heeft de zender een cultureel relevante reputatie gebouwd onder jongeren, met een sterke internationale blik op muziek, eten, nieuws, technologie, seks, mode en meer. De huidige programmering van de zender bevat series als Gaycation met Ellen Page; Achter de Wallen met Gwen Pol; Fuck That’s Delicious met Action Bronson; Census met Nederlandse millennials als stem; en Eddie Huangs’ Huang’s World.

VICE wil hiermee een stem zijn voor jongeren en hen een alternatief perspectief bieden dat vaak genegeerd wordt door de traditionele media. VICE streeft ernaar samen te werken met de meest getalenteerde en creatieve mensen op de wereld om award winnende programma’s te produceren die jongeren over de hele wereld aanspreken.

Over Cinéart
Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop, op DVD en Blu-ray en daarnaast de films beschikbaar maakt voor Video on Demand, Pay en Free TV. In 1975 werd Cinéart opgericht door Eliane Dubois te Brussel. Sinds 2007 zijn Marc Smit en Stephan de Potter ook aandeelhouders. Na de Benelux partnership met A-Film is in 2008 Cinéart Nederland opgericht.

De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die raken, verbinden en een blijvende betekenis bieden. De catalogus is een weerspiegeling hiervan met films als Amy, I Daniel Blake, The Artist, Drive, Slumdog Millionaire, Amour, Vicky Christina Barcelona, A Single Man, Shame, Hemel, Asterix en Obelix bij de Britten, Borgman, La vie d’Adèle, Nebraska, Ida, Timbuktu, Son of Saul, A Separation, Deux jours, une nuit, Das Weisse Band en Captain Fantastic.

De kracht van Cinéart ligt in de gepassioneerde inzet van alle medewerkers in Nederland en België. Sinds de oprichting hebben Cinéart films 19 Gouden Palmen, tientallen Oscars en vele andere prijzen in de wacht gesleept.

Bron: Cinéart Nederland