Obscure cinema met zwerfbioscoop Opgedoekt

Opgedoekt, de reizende cinema van Utrecht, houdt deze zomer alweer haar achtste editie. Aan de hand van de -nog geheime- locatie wordt een geheel eigen filmprogramma aangeboden.

Op vrijdag 11 augustus om 20:00 uur vindt Opgedoekt #8 plaats ergens aan de rafelrandjes van Utrecht. Een expeditietocht voor echte filmliefhebbers is wat men kan verwachten, met een programma volledig afgestemd op de locatie. Die steekt iedere editie als volgt in elkaar: een live soundtrack onder een voorfilm door een Utrechtse muzikant of band. Een hoofdfilm ingeleid door een filmkenner. En dat alles onder het genot van home-made popcorn waarbij zelfs de smaak is geïnspireerd op het filmprogramma en locatie!

Voor een Opgedoekt-editie koop je je filmkaartje blind: dat betekent dat de filmtitels, net zoals de locatie, onbekend blijven tot op de dag van vertoning. De organisatie verklapt al wel dat deze editie een buitenvertoning zal zijn. Met de fiets is de locatie te bereiken in exact 21 minuten vanaf het Centraal Station – maar waar precies, blijft nog een mysterie. In aanloop naar het evenement worden hints vrijgelaten over de locatie en het filmprogramma. Niks lui achterover leunen: de bezoeker wordt uitgenodigd mee te speuren, alvorens hij/zij in-de-nog-onbekende-film belandt.

De coördinaten van het tot cinema omgetoverd oord wordt op de dag zelf pas bekendgemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft. Kaarten (€ 12,50 / Cinevillepas € 10,- ) zijn alleen online verkrijgbaar via www.opgedoekt.nl.

Bron: Opgedoekt