Crowdfunding projecten in de spotlight tijdens NFF 2017

Net als voorgaande jaren staan er tijdens het Nederlands Film Festival een aantal veelbelovende crowdfunding projecten in de spotlight.

Dit jaar zijn SALAMANCA (Norbert ter Hall), FEAST (Tim Leyendekker) en IK BEN (Mirella Muroni) geselecteerd. De crowdfunding campagnes lopen in augustus en september. Doneren kan tegen die tijd via cinecrowd.com/nff.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september.

“Het is een eer om het platform te zijn dat meehelpt aan de verwezenlijking van het lang verwachte SALAMANCA, het poëtische IK BEN en het gedurfde FEAST. Drie projecten die absoluut alle steun verdienen!”, aldus Claire van Daal, Programmeur van het Nederlands Film Festival.

SALAMANCA
SALAMANCA is de nieuwe speelfilm van Norbert ter Hall. De film gaat over de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (63). Na een leven vol zorg voor anderen wordt ze tijdens een taalcursus in Salamanca voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Maar als ze, aangemoedigd door haar lerares Andrea, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar volwassen kinderen op onverwachte en uiterst pijnlijke tegenstand.

FEAST
In FEAST van Tim Leyendekker raken daders, slachtoffers en hun toeschouwers verwikkeld in een dramatische reconstructie van de Groninger HIV zaak. De film vertelt in zeven hoofdstukken een verhaal over macht en overgave, de omkeerbaarheid van de waarheid en het verlangen om ergens thuis te komen. FEASTis een fictiefilm met documentaire elementen. De film is opgebouwd uit zeven hoofdstukken, waarin steeds een andere vorm en een ander perspectief geboden wordt op één gebeurtenis met dezelfde hoofdpersonen.

IK BEN
IK BEN is een kort filmgedicht van Mirella Muroni. De film gaat over Vi (Viola), die niet weet waar ze is. Ze herkent de stad waarin ze woont, waar ze herinneringen heeft, maar er klopt iets niet. In een poging om grip te krijgen, gaat ze schuilen op plekken waar ze zich veilig voelt. Maar alles wat ze doet leidt haar onherroepelijk naar de plek waar ze zojuist gestorven is.

Bron: Cinecrowd