Het Arab Film Festival zoekt jonge filmmakers voor screenwriting lab

Het jaarlijkse Arab Film Festival is op zoek naar jonge filmmakers uit de Arabische wereld en eigen land voor zijn tweede editie van het screenwriting lab for shorts.

Het screenwriting lab vindt plaats tijdens het Arab Film Festival dat van 11 t/m 15 oktober gehouden wordt in Rotterdam.

Screenwriting lab for shorts
Na een succesvolle eerste editie organiseert het Arab Film Festival ook dit jaar weer een ‘screenwriting lab for shorts’ in samenwerking met Cinephilia Productions uit New York. Deze intensieve tiendaagse workshops stelt jonge filmmakers in staat hun vermogen een goed verhaal te vertellen verder aan te scherpen. Onder begeleiding van de workshopleidster Darine Hotait werken ze hun kortefilmscript uit tot een conceptversie voor een film. De deelnemers geven feedback op elkaars werk en leren met een kritische blik naar hun eigen werk te kijken.

Jong talent
Het Arab Film Festival stelt zich ten doel beginnende filmmakers op weg te helpen. Het biedt een podium aan jonge filmmakers om hun werk te vertonen en schrikt niet terug voor experimentele films of films die gewaagde thema’s aansnijden. Vooral filmmakers die in de Arabische wereld zelf wonen krijgen een steuntje in de rug. Deze filmmakers werken vaak in moeilijke omstandigheden en lopen soms gevaar doordat ze precaire onderwerpen behandelen. Daarnaast kennen de meeste Arabische landen geen fondsencultuur, waardoor het voor hen lastig is financiële middelen te verwerven voor de productie van hun film.

Het screenwriting lab is bedoeld om jonge filmmakers een stap verder te brengen in hun carrière en hen in contact te brengen met andere filmmakers. Geïnteresseerde filmmakers kunnen zich aanmelden voor het screenwriting lab vóór 30 juli. De origineelste inzendingen worden geselecteerd.

Arab Film Festival
Het Arab Film Festival is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 t/m 15 oktober in Cinerama in Rotterdam. Het festival vertoont verrassende films uit de Arabische wereld en organiseert veel speciale voorstellingen en nevenactiviteiten, zoals een Ladies Night en een dansfeest. Meer informatie over het festival is te vinden op www.arabfilmfestival.nl.

Bron: Arab Film Festival