Cao bioscoopbedrijf vervalt

De cao voor het bioscoopbedrijf loopt morgen ten einde.

De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten en Filmtheaters (NVBF) heeft als werkgeversorganisatie de cao opgezegd per 1 juli. Daarmee heeft de branchevereniging gehoor gegeven aan de wens van de meerderheid van de leden.

Voor bedrijven in de bioscoopbranche is daarmee vanaf 1 juli de weg vrij om voor hun medewerkers nieuwe arbeidsvoorwaarden op te stellen. Vue-directeur Ron Sterk heeft al aangegeven dat Vue zich voorlopig gewoon houdt aan de afspraken van de cao voor het bioscoopbedrijf, en niet de intentie heeft om de arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Pathé heeft niet naar buiten gebracht of er plannen zijn om de voorwaarden te veranderen. Rond Kinepolis verscheen eerder dit jaar berichtgeving over mogelijke wijzigingen die in aantocht zouden zijn.

FNV Media & Cultuur – sociale partner inzake deze cao – is van mening dat een wijziging in de arbeidsvoorwaarden alleen maar een verslechtering kan inhouden, en heeft afgelopen maand daarom een voorlichtingsactie gehouden voor de FNV-leden onder bioscoopmedewerkers.

De cao is altijd een beladen onderwerp geweest in de branche. Alleen al vanwege de grote diversiteit van de NVBF leden, variërend van grote bioscoopketens tot kleine filmtheaters, maakt het voeren van cao-onderhandelingen complex.

Bron: Holland Film Nieuws