Picl breidt uit met nog meer filmtheaters

Filmtheaters Verkadefabriek in Den Bosch, Filmhuis Alkmaar en Cinema Middelburg hebben zich aangesloten bij Picl.

Daarmee komt het aantal theaters dat hun premièrefilms en -documentaires on demand aanbiedt via Picl op 17. Het aanbod van kwaliteitsfilms op Picl loopt gelijk met de programmering in de filmzalen. Zo gaan deze speelweek Donkeyote (distributie Amstelfilm) en winnaar van de VPRO Big Screen Award op IFFR Pop Aye(distributie Imagine) in première op het online platform van de filmtheaters.

Sinds begin dit jaar kent Picl (daarvoor bekend als Filmthuis) een grote stijging van het aantal views. Deze zijn afgelopen kwartaal met tachtig procent gestegen. Vooral na de lancering van Picl in maart is het aantal views omhoog geschoten. De best bekeken films op dit moment zijn de documentaires 0,03 seconde (Cinema Delicatessen), Hier ben ik (Amstelfilm) en de speelfilms If the sun explodes (Mokum Filmdistributie) en Sami Blood (Cinemien).

Over Picl 
Een selectie aan prachtige films die gezien moet worden. Maar de tijd ontbreekt om op dat specifieke moment in het filmtheater te genieten van jouw keus. Voordat je het weet wordt die film niet meer vertoond en draaien er weer andere prachtige Nederlandse en Europese filmparels. Picl biedt daarvoor uitkomst. Ga direct naar Picl.nl of via de Picl-button op de website van een van de aangesloten filmtheaters. Log in, betaal en geniet van een premièrefilm. Per film betaal je € 8,50, vergelijkbaar met een regulier bioscoopkaartje.

Aangesloten Picl-filmtheaters
Alkmaar – Filmhuis Alkmaar (vanaf september 2017), Amersfoort – De Lieve Vrouw, Amsterdam – Het Ketelhuis, EYE, Rialto, De Balie, Breda – Chassé Cinema, Den Bosch – Verkadefabriek (vanaf 29 juni), Den Haag – Filmhuis Den Haag, Enschede – Concordia, Haarlem – Filmschuur, Hilversum – Filmtheater Hilversum, Middelburg – Cinema Middelburg (vanaf zomer 2017), Nijmegen – LUX, Rotterdam – LantarenVenster, Utrecht – ’t Hoogt, Zwolle – Filmtheater Fraterhuis.

Bron: Herrie Film & TV