Masterclass: Stap in de toekomst van de media

In Beeld en Geluid in Hilversum vindt donderdag 6 juli, vanaf 19.30 uur, een Masterclass plaats over de toekomst van de media.

YouTube, Virtual Reality en Kunstmatige Intelligentie. Technologie zet alles op z’n kop. Hoe kijken we in de toekomst naar video en hoe worden die video’s gemaakt? Innovatiedeskundige Jim Stolze praat de bezoekers bij en nodigt experts van YouTube en Microsoft uit die in een interactieve sessie vertellen over de toekomst van technologie en de impact daarvan op de media.

In drie keynotes en een uitgebreide Q&A waarin bezoekers vragen kunnen stellen, nemen Jim Stolze, Martin Tirion (Microsoft) en David Thorpe (YouTube) de deelnemers mee in de toekomst van technologie en media.

Jim Stolze is innovatiedeskundige, ondernemer en schrijver. Hij zette TEDxAmsterdam op, presenteerde Toekomstmakers op RTL Z en is Chief Strategy Officer bij de Singularity University in Nederland.

Martin Tirion is ‘user experience evangelist’ bij Microsoft en helpt bij het bouwen van applicaties op het Microsoft platform. Hij spreekt onder andere over Augmented Reality oplossingen zoals Hololens.

David Thorpe is hoofd Technology Solutions bij YouTube. Hij ontwikkelt partnerschappen met film- en televisiebedrijven en werkt met hen aan de toekomst van online video.

Deze masterclass is het laatste evenement rond de tentoonstelling Let’s YouTube, waarin bezoekers de impact van YouTube op hun leven ontdekken. De tentoonstelling is voorafgaand aan het evenement te gratis te bezoeken met een ticket voor de masterclass, die slechts € 7,50 kost.

Bron: Beeld en Geluid/BM