Nominaties De Lokale Omroep Awards 2017 bekend

Er zijn 26 genomineerden voor De Lokale Omroep Awards 2017, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen. De prijzen worden op 9 september uitgereikt in de categorieën: Innovatie, Presentatietalent, Video, Nieuws en Audio.

In totaal zijn er 210 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden. Het percentage deelnemende omroepen is daarmee gelijk aan vorig jaar.

Het mediagebruik in Nederland verandert in een snel tempo. De inzendingen laten zien dat lokale omroepen zich kunnen onderscheiden door innovatief te werken. Bijvoorbeeld door de inzet van mobiele journalistiek en het gebruik van social media weten omroepen een nieuw publiek te bereiken en aan zich te binden. Lokale omroepen kunnen op dit terrein een voortrekkersrol spelen.

De lokale verbondenheid komt steeds duidelijker naar voren bij de inzendingen, opnieuw is daarin een flinke ontwikkeling t​e zien. Een groot verschil met voorgaande jaren. De jury is blij met deze ontwikkeling, want juist lokaal profileren geeft je meerwaarde.

Als het gaat om radio blijft het goed om te merken dat met name jonge makers daar de ruimte krijgen. Blijf die ruimte geven en laat de jongeren op zoek gaan naar hun eigen kaders van het medium. Dan ontstaan er zelfs nieuwe vormen.

Bekijk hier de genomineerden.

Alle inzendingen zijn hier te bekijken.

Op zaterdag 9 september worden de Awards uitgereikt tijdens de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum.

Bron: OLON/BM