Een Schitterend Gebrek geselecteerd voor Telescoop

NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de speelfilm Een Schitterend Gebrek geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop.

Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film.

Een Schitterend Gebrek 
Regisseur: Erwin Olaf
Scenarist: Arthur Japin. Met scenariobijdragen van Luuk van Bemmelen en Erwin Olaf
Producent: Kaap Holland Film, Maarten Swart
Distributeur: Paradiso Films
Omroep: AVROTROS
Logline: De eerste grote liefde van Casanova verlaat hem als ze gruwelijk verminkt wordt door de pokken. Na een zwerftocht door Europa vestigt ze zich als gesluierde courtisane in Amsterdam, waar ze na 16 jaar haar jeugdliefde weer ontmoet. Hierdoor komt ze erachter dat ze door haar moeizame leven meer over de liefde heeft geleerd dan Casanova met al zijn avonturen.

De commissie bestaande uit adviseurs van het Filmfonds en een vertegenwoordiger van de omroepen maakte de selectie. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere Wiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm, Redbad 754 A.D. en Bankier van het Verzet geselecteerd.

In oktober 2017 is de volgende indienronde voor Telescoop.

Bron: Filmfonds