Cineblend Festival 2017 van start

Uit de ruim 650 ingezonden films is een selectie van 28 films gemaakt. Van een circus op de Noordpool en transgenders in Indonesië tot kritische Russen in de Trans Siberië Express en de nieuwe burgemeester van Barcelona. En met een retrospectief van Roma- en Sinti films van Bob Entrop.

Dit jaar is het festivalthema Inclusion & Exclusion. Volgens veel commentatoren, analisten en media is dit hét belangrijkste politieke en maatschappelijke issue van de 21e eeuw: wie hoort erbij en wie wordt uitgesloten? We vertonen films die processen van uitsluiting en inclusie zichtbaar maken. En zoals altijd: nagenoeg iedere film sluiten we af met een gesprek met de makers.

Van woensdag tot en met zondag is de hoofdlocatie Het Ketelhuis met vanaf donderdag dagelijks drie tot vijf verschillende voorstellingen. In de tweede festivalweek richten we ons in het kader van het Amsterdam Roots Festival op documentaires over Migratie en Muziek in Jungle in Amsterdam-Oost en organiseren we een Cineblend debatavond met de film Ada for Mayor in Pakhuis de Zwijger..

Voor trailers, filmbeschrijvingen en ticketinfo zie www.cineblend.nl/programma.

Cineblend Festival 2017: 13 – 23 juni 2017 – Bioscoop Het Ketelhuis, Tolhuistuin, Pakhuis De Zwijger, Jungle Amsterdam.

Bron: Cineblend