World Cinema Amsterdam staat voor de deur

Tijdens de 8e editie van het jaarlijks terugkerende festival besteedt World Cinema Amsterdam speciale aandacht aan de hedendaagse cinema van Afrika. Onder de noemer Actual Africa wordt aan de hand van tien korte en tien lange films uit verschillende landen, de kwaliteit en diversiteit van de huidige Afrikaanse cinema uitgelicht.

Competitie
In de jaarlijkse competitie dingen de nieuwste pareltjes uit de wereldcinema mee voor de juryprijs en hebben we weer een bijzonder focus programma met nieuwkomers in de Cubaanse cinema, Go Cuba!

Openlucht
World Cinema Amsterdam is niet compleet zonder het uitgebreide openluchtprogramma. Zoals ieder jaar wordt het Marie Heinekenplein in de Pijp omgetoverd tot de huiskamer van het festival en natuurlijk zijn we ook te vinden in het Vondelpark Openluchttheater. Dit jaar kunnen we met trots een nieuwe locatie aan het lijstje toevoegen. In de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) bevind je je in wereldse sferen terwijl je op het terras of om de vijver kunt genieten van de beste films.

Openluchtlocaties
12 en 13 Augustus – KIT Koninklijk Instituut voor de Tropen, binnentuin
12, 18 en 19 Augustus – Vondelpark Openluchttheater
23, 24, 25 en 26 Augustus – Marie Heinekenplein

Feest & Food
Bij World Cinema Amsterdam kun je niet alleen de beste films zien, maar ook flink los gaan tijdens de feestjes; de beste DJ’s draaien funky grooves op Afro en Latin beats en zullen Rialto tot in de late uurtjes op zijn kop zetten. Filmmakers uit verschillende continenten zijn tijdens het festival aanwezig voor Q&A’s en je kunt natuurlijk weer lekker eten uit verschillende wereldkeukens. Kortom, vergeet die vakantie! En kom deze zomer weer werelds genieten bij World Cinema Amsterdam!

World Cinema Amsterdam
17 t/m 26 Augustus – Rialto en DeBalie

Bron: Rialto