Pathé pakt uit met IMAX, Dolby Cinema én 4DX

Pathé krijgt er in Nederland niet alleen een nieuwe IMAX-zaal bij, het bedrijf gaat ook investeren in maar liefst drie Dolby Cinema-zalen. Daarnaast introduceert het bedrijf 4DX in Nederland. Dat is het resultaat van overeenkomsten die Pathé sloot met IMAX, Dolby en 4DX tijdens het filmfestival van Cannes.

Er komen bij Pathé in totaal zes nieuwe IMAX-zalen bij. Vijf daarvan worden in Frankrijk geplaatst, een komt er in Nederland. Om welke Nederlandse stad het gaat is nog niet bekendgemaakt.

Het blijft niet bij die investering. Pathé heeft namelijk besloten ook te kiezen voor Dolby Cinema, het systeem dat in Nederland nu alleen nog te vinden is bij twee bioscopen van Vue.

In Cannes sloten Les Cinémas Gaumont en Dolby een overeenkomst voor het realiseren van in totaal tien Dolby Cinema-zalen. Zeven daarvan komen in Frankrijk en drie in Nederland. Er komt in ieder geval een Dolby Cinema-zaal in Pathé de Kuip in Rotterdam en een in Pathé de Munt. De opening daarvan gaat nog dit jaar plaatsvinden, bevestigt commercieel directeur Doron Kurz.

Met het uit Korea afkomstige CJ 4DPLEX heeft de Pathé Group daarnaast afspraken gemaakt over het installeren van in totaal dertig 4DX-zalen tot 2020. Bij 4DX bewegen de stoelen niet alleen mee met de gebeurtenissen in de film, maar worden ook wind, water, stoom en geuren gebruikt om de bioscoopbezoeker helemaal op te laten gaan in de film.

Welke Pathé-bioscopen in Nederland uitgerust gaan worden met 4DX kan Doron Kurz nog niet mededelen. ‘We zullen daar zo spoedig mogelijk meer details over bekendmaken’, aldus de commercieel directeur.

Bron: Holland Film Nieuws