Pleinbioscoop en CineCrowd presenteren tweede editie ‘Pitchen op het Plein’

Pleinbioscoop en CineCrowd presenteren voor het tweede jaar op rij Pitchen op het Plein. Met deze samenwerking ondersteunen het Rotterdamse filmfestival en het crowdfunding platform de productie van korte films.

Geselecteerde filmprojecten mogen hun filmplan pitchen voor het publiek van Pleinbioscoop en ontvangen een bijdrage van €1500,- aan de crowdfund campagne. De films gaan tijdens Pleinbioscoop 2018 in première.
Filmmakers kunnen hun filmplannen insturen tot en met 1 juli 2017. Een deskundige jury zal (maximaal) 3 filmplannen selecteren, de winnaars worden 7 juli 2017 bekendgemaakt. De pitches vinden plaats tussen 9 en 27 augustus. Meer informatie is te vinden op de website van CineCrowd: https://cinecrowd.com/pleinbioscoop.

CineCrowd
CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op www.cinecrowd.com kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken. Sinds de oprichting in 2011 zijn bijna 450 projecten succesvol gecrowdfund.

Pleinbioscoop
Pleinbioscoop Rotterdam is jaarlijks negentien zomeravonden film in het hartje van de stad én speciale vertoningen door het jaar heen. Bijzondere film meets bijzondere locatie. Van 9 t/m 27 augustus 2017 kun je je stoeltje (gehuurd voor 1,- euro of zelf meegebracht) weer neerzetten in het Museumpark. Soms zit je met wel duizenden mensen tegelijk film te kijken. Gelukkig is het scherm zó groot, dat je altijd goed zit.

Bron: CineCrowd