Bestuur NFF stelt interim directeur aan

Na acht jaar en zeven festivaledities neemt Willemien van Aalst afscheid van het Nederlands Film Festival.

Het bestuur van het NFF maakt vandaag bekend dat Hein Barnhoorn tot en met december 2017 de rol van Algemeen Directeur ad interim gaat vervullen. Willemien van Aalst draagt per 1 juli a.s. officieel haar taken en verantwoordelijkheden over aan Hein Barnhoorn en Zakelijk Directeur Petra Remmen.

Het bouwen van het verhaal en merken relevant maken voor publiek is de rode lijn in het werk van Barnhoorn (Haarlem, 1965). Hij werkte voor World Press Photo, bij modemerken als Esprit en Gaastra, voor CineNova en Film1. Bij Film1 en vervolgens UPC was Barnhoorn betrokken bij de grote digitale film-ontwikkelingen, co-financiering van films en was hij eindverantwoordelijk voor de sponsoring van het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Amsterdam Film Week en Amsterdam Series Week. Hij studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA, is getrouwd en heeft vier kinderen.

Op 22 juni wordt er tijdens een besloten bijeenkomst officieel afscheid genomen van Willemien van Aalst als directeur van het NFF.

Programmeurs 37e NFF 
Het festivalprogramma voor 2017 staat al stevig in de steigers – binnenkort meer nieuws hierover! – en is onder leiding van Willemien van Aalst vormgegeven door het programmeursteam:
Parwin Mirrahimy – Hoofd Programma
Claire van Daal – Programmeur Film & Televisie
Paulien Dresscher – Programmeur Interactive
Jan Pieter Ekker & Dana Linssen – Curatoren Forum van de Regisseurs
>Te bereiken via programma@filmfestival.nl

Professionalsprogramma
Vanja Kaludjercic – Head of Professionals
Rianne Poodt – Coördinator Holland Film Meeting
Esther Schmidt – Coördinator Nationale Filmconferentie
> Te bereiken via professionals@filmfestival.nl

Het 37e Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september 2017.

Bron: Nederlands Film Festival