Masterclasses en proeflessen op de Amsterdam Film School in juni

Lees hieronder wat voor evenementen de Amsterdam Film School op het programma van juni hebben staan:

Masterclass Let There Be Light – Steve Walker
Datum: 1,2,8 & 9 juni (2 dagen optioneel) | 10:00 – 17:00
Tijdens deze unieke Masterclass ontwikkel je, samen met Director of Photography Steve Walker, in twee of vier dagen jouw eigen lichtvisie. Steve behandelt verschillende licht genres. Wat houdt licht precies in? Waarom wordt licht onderschat? Je leert alle ins en outs van lichtgebruik. Hoe gebruik je natuurlijk licht? Hoe versterk je het licht door het gebruik van bepaalde lenzen? Tot slot zet je de puntjes op de i door middel van de juiste kleurcorrectie: Steve leert je de basics van kleurcorrectie.
Bekijk hier een video over zijn masterclass.”Het zelf doen was erg leuk en leerzaam. Ook de praktische opzet was erg goed!”

Masterclass Cinematografie Fictie – Rolf Dekens
Datum: 23 juni | 19:30 – 22:00
D.o.P. Rolf Dekens woont en werkt afwisselend in Los Angeles en in Amsterdam, gelukkig heeft hij tijd gevonden om vrijdag 23 juni bij ons langs te komen. Zijn laatste films zijn: Storm: Letters van Vuur en Dead Again in Tomstone. Verder heeft hij o.a. aan de films “Oorlogsgeheimen“, “Vet Hard“, “Nova Zembla” (2de D.o.P.) en “Alibi” gewerkt.

Volledige inhoud van deze masterclass volgt snel. Houd hiervoor de pagina in de gaten. Registreer je nu en ontvang bijna €20,- korting.

Masterclass Cinematografie Documentaire – Adri Schrover
Datum: vrijdag 23 juni | 19:30 – 22:00
D.o.P. Adri Schrover heeft tussen 2016 en nu aan 14 documentaires gewerkt. In 2015 won hij een Gouden Kalf voor beste korte documentaire voor “Verboden Vlucht” en hij werkte aan de prijswinnende film “Tussenland“.

Volledige inhoud van deze masterclass volgt snel. Houd hiervoor de pagina in de gaten. Registreer je nu en ontvang bijna €20,- korting.

Masterclass Producentschap van Wynand Chocolaad (Nl Film)
Data: vr avond 19 mei
Wynand komt 1 avond bij ons langs om zijn kennis en kunde te delen die hij dagelijks inzet voor succesvolle film en televisie producties als: Penoza, Knielen op een bed violen en Zwarte Tulp. Wynand geeft je praktische tips en beantwoordt je vragen over alle taken van een uitvoerend producent, maar ook over hoe je zelf een format kunt ontwikkelen en hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt doen.

Registreer je plek in deze masterclass nu voor €79,50.

Proeflessen

Documentaire
Datum: zaterdag 20 mei 14:00 – 16:00
Door Marlou van den Berge
Je krijgt een introductie van de opleiding en de school, een les van de Camera docente Marlou van den Berge en de mogelijkheid om vragen te stellen. Je krijgt niet alleen maar theorie, maar gaat ook actief aan de slag. Dus heb je een idee voor een documentaire en wil je deze graag ontwikkelen? Zoek jij de juiste begeleiding voor dat stukje verdieping in de filmwereld? Marlou heeft als regisseur en als d.o.p. aan veel documentaires gewerkt. Enkele van haar werken: Het België van… (vpro), Benigno, afscheid van een revolutie, Standpunt: Teheran en Lucia Rijker.

Regie Fictie
Datum: zaterdag 20 mei 14:00 – 16:00
Door Steve Walker
Je krijgt een introductie van de opleiding en de school, een les van de Camera docent Steve Walker en de mogelijkheid om vragen te stellen. Je krijgt niet alleen maar theorie, maar gaat ook actief aan de slag. Dus heb je een idee voor een film en wil je deze graag ontwikkelen? Zoek jij de juiste begeleiding voor dat stukje verdieping in de filmwereld? Steve heeft als director of photography gewerkt aan meer dan 1000 commercials wereldwijd, talloze speelfims en hij werkt regelmatig samen met kunstenaar Erwin Olaf. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in color grading.
* Helaas is deze proefles op dit moment vol. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan meteen bericht als er een plekje vrij komt.

Bron: Amsterdam Film School