Julius Ponten Producer on the Move tijdens Cannes

Filmproducent Julius Ponten is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (17 – 28 mei).

Ponten vestigde zijn naam door het produceren van de speelfilms Wolf en Rabat. Als mede-oprichter van New Amsterdam Film Company maakt Ponten speelfilms en documentaires die geworteld zijn in de hedendaagse (straat)cultuur met als doel onvertelde verhalen te verfilmen en zo een positieve impact te maken op de maatschappij. Daarnaast is hij bestuurslid van het Nederlands Film Festival en een mede – initiatiefnemer van Ieder1, een beweging die de verschillen in Nederland ziet als kracht en zich inzet voor een open samenleving.

Momenteel produceert Julius Ponten met New Amsterdam de thriller Catacombe van Victor D. Ponten met Willem de Bruin (The Opposites) in zijn eerste hoofdrol. Catacombe wordt de eerste Nederlandse speelfilm over matchfixing in het betaald voetbal en de eerst uitgebrachte film onder het nieuwe New Amsterdam label. Daarnaast werkt Ponten met schrijver-regisseur Jim Taihuttu aan de speelfilm De Oost over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Het Producers on the Move netwerkprogramma wordt voor het 18e achtereenvolgende jaar georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in Cannes. EFP heeft opnieuw met haar nationale lid-organisaties 20 getalenteerde en veelbelovende Europese producenten geselecteerd om deel te nemen aan het vijfdaagse evenement (19 – 23 mei). De belangrijkste criteria voor de strenge selectie zijn ervaring op het gebied van internationale coproducties en buitenlandse bioscoopreleases van eerder gemaakte films. De producenten zullen deelnemen aan een speciaal voor hen opgezet programma met onder andere pitches en ronde tafel sessies, case studies en (een-op-een) meetings met internationale filmprofessionals, met als doel de uitwisseling van ervaringen en het opbouwen en vergroten van internationale netwerken.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder anderen Janneke Doolaard van Doxy Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), David Bijker van Bijker Film & TV (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van OAK Motion Pictures (2012) en Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011).

Bron: EYE International