Media Park weer speelterrein voor talenten Media Future Week

Van 15 tot 18 mei 2017 vindt op het Media Park in Hilversum de zevende editie van Media Future Week plaats, georganiseerd door iMMovator en Hilversum Media Campus.

Studenten, docenten en young professionals, geselecteerd door hun opleiding op basis van hun kennis en kunde, worden tijdens vier dagen in het diepe water van de media gegooid. Tijdens dit pressure cooker event maken deelnemers kennis met de mediawereld en kunnen ze de basis leggen voor een media toekomst.

Mbo-deelnemers
Media Future Week heeft dit jaar een primeur met de deelname van mbo studenten. Het MBO College Hilversum is de trotse leverancier van vijf van deze deelnemers. Jeroen Ankersmit, directeur van het MBO College Hilversum is blij dat ook zijn leerlingen de kans krijgen zich te bewijzen. “Deze leerlingen hebben zichzelf bewezen en verdienen een kans dat ook te doen tijdens de Media Future Week. Talent voor media is niet gebonden aan opleidingsniveau.”

Stad van alle mediatalenten
Ook Wimar Jaeger, wethouder Media van de gemeente Hilversum is blij met de ontwikkeling: “Alle studenten, ongeacht hun opleidingsniveau moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Als Mediastad bieden wij het podium voor jong mediatalent. Zij gaan hier heel veel leren over de digitale creatieve media industrie en zullen in hun hele carrière Hilversum Mediastad als referentiekader hebben.”

Naast deelnemers van het MBO College Hilversum doen ook docenten en studenten van NHTV, Fontys, NHL, HU, Stenden, HAN, Windesheim, Inholland en Arcus College mee. Ook doen er young professionals mee uit het Talent Development Program van Hilversum Media Campus.

Exclusief programma
Alle deelnemers van Media Future Week krijgen een exclusief programma aangeboden waarin zijn in razend tempo zichzelf ontwikkelen. In multidisciplinaire teams werken de deelnemers aan een crossmediale cases van VPRO, KRO-NCRV, De Ster, Lectoraat Sport en Media en Zoom Media. Zij dagen de deelnemers uit om na te denken over grote mediatrends en de betekenis voor hun vakgebied. Met co-creatie sessies en een programma van internationale top sprekers biedt MFW kennis, tools en nieuwe inzichten om tot innovatieve oplossingen te komen. Aan het einde van de week presenteren de deelnemers hun oplossingen aan de bedrijven.

Thema
Het programma van MFW wordt gekoppeld aan een thema. Dit jaar staat het in het teken van ‘Design for Storytelling in a Post-Truth Media World’. Met Brexit en de Amerikaanse verkiezingen is een nieuw concept opgekomen: ‘post-truthism’. In de campagnes voor Brexit en Trump werden eigen waarheden, opinies en zelfs feiten gecreëerd om andere te kleineren. Daarnaast groeit het zogenaamde ‘fakenews’ en ‘clickbaits’ op platforms als Facebook. Hoeveel waarde geef je als (toekomstig) media maker aan de waarheid? MFW haalt een aantal internationale sprekers, zoals Evgeny Morozov en Amber Case naar Nederland om de deelnemers te inspireren rondom dit thema.

Media Future Week voor professionals
Media professionals kunnen, naast het aanschuiven bij de plenaire sessies, ook deel uit maken van MFW17. Tijdens deze week worden er diverse ‘MFW pro’ events georganiseerd. Op maandag 15 mei is er een event waar onder meer Joris Luyendijk en Evgeny Morozov hun visie delen rond het thema: ‘Post Truth Journalism’. En op woensdag 17 mei is datajournalist Henk van Ess te gast op het Media Park. Deze middag geeft hij in Beeld en Geluid een lezing over ‘Fact checking the Web’.

Bron: iMMovator