Korte film ‘Grijs is ook een kleur’ wint prijzen in Toronto

De Nederlandse korte film ‘Grijs is ook een kleur’, met in de hoofdrol acteur Ko Zandvliet, is in de prijzen gevallen op het TIFF Kids International Film Festival in Toronto.

De film won onder meer de titel beste korte film van de Young People’s Jury Award.

“When Grey is a Colour is een ontroerende film met een prachtig kleurenpalet, goed en geloofwaardig geacteerd”, staat in het juryrapport dat maandag werd gepubliceerd.

“Het is een geweldige cinematografie en een goed geschreven verhaal dat samen de film bindt.” ‘Grijs is ook een kleur’ won tevens de TIFF Kids Festival Adult Jury Award.

Het verhaal gaat over een meisje van dertien dat probeert haar oudere, depressieve broer gelukkig te maken. Zandvliet, die doorbrak met zijn rol als homoseksuele tiener in de veelbekroonde film Jongens, speelt de rol van de depressieve broer. Zijn zus Cato wordt gespeeld door debutante Cecilia Vos.

‘Grijs is ook een kleur’ wordt geregisseerd door Marit Weerheijm, die vorige jaar afstudeerde aan de Filmacademie. Cast en crew bestonden grotendeels uit studenten die onbetaald meewerken aan het project. De coming of age-film is te zien op NPO Gemist.

Bron: Filmnieuws