48 Hour Amsterdam: 2-4 juni

De 48 Hour Amsterdam nodigt TV en filmmakers uit om een korte film te maken tijdens het pinksterweekend, in precies 48 uur. Van script tot final edit.

In de Nederlandse filmwereld is de 48 Hour een bekend begrip. Elk jaar doen meer dan 200 filmteams in Nederland mee aan deze internationale filmwedstrijd, wereldwijd meer dan 5000 teams.

Organisator Richard Schut van de Amsterdamse editie: “De afgelopen 4 jaar is Nederland drie maal internationaal winnaar geworden, en eenmaal geëindigd op de derde plek. Als het gaat om independent shorts maken staat Nederland in de wereldtop. Van de 12 films 48 Hour films die dit jaar in Cannes draaien, komen er drie uit Nederland. Daar zijn we best trots op.”

De wedstrijd in Amsterdam start 2 juni, waarbij elk filmteam een eigen genre loot en een prop, line of dialogue en karakter ontvangt, die in de film geschreven moeten worden. 48 uur later is de deadline en leveren teams hun film in, tussen de 4 en 7 minuten speeltijd. Alle films gaan 10 juni in het Ketelhuis in Amsterdam in première. 13 juni is de bekendmaking van de winnaars tijdens de ShortCutz filmavond in Amsterdam. De filmteams maken kans op filmprijzen beschikbaar gesteld door o.a. BudgetCam. De beste film gaat door naar de internationale finale, en vanuit daar dus mogelijk door naar Cannes in 2018.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een 360/VR film aan te leveren. Alle 360 films zijn 11 juni te ervaren tijdens een extra VR screening in The VR Cinema. Elk deelnemend team in de 360 categorie ontvangt vooraf een 360 starterskit met VR producten en kortingen op VR producten. Speciaal voor 360 filmmakers organiseren het 48 Hour Film Project en The VR Cinema een speciale 360 info meet-up 12 mei 19:30 in The VR Cinema, Amsterdam, meer info in deze PDF.

Teams kunnen zich inschrijven voor de 48 Hour Amsterdam via www.48hourfilm.com/amsterdam

Bron: VERS Film&TV