Oproep Teledoc – deadline 12 juni

Teledoc is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Filmfonds voor Nederlandse onafhankelijke documentaire regisseurs en producenten.

Een Teledoc is een gelaagde documentaire tussen de 75 en 90 minuten met een eigentijds thema en een onderwerp met een duidelijke Nederlandse connectie. Ervaren regisseurs worden uitgedaagd om een film met een universeel thema en auteursvisie te ontwikkelen, die cinematografisch prikkelend, verhalend en toegankelijk is voor een breed publiek.

Wie komt in aanmerking?

Ontwikkeling
Een onafhankelijke documentaire regisseur, of een documentaire producent samen met een regisseur. Wanneer een regisseur zelfstandig een plan indient en dat filmvoorstel wordt geselecteerd, dan wordt in samenspraak met omroep en Filmfonds gezocht naar een producent waarmee de film verder kan worden ontwikkeld.

Realisering
Een productiemaatschappij (een rechtspersoon dus geen eenmanszaak of VOF) die minstens twee jaar in Nederland, een lidstaat van de EU, EER of in Zwitserland, gevestigd is en op continue basis films en andere audiovisuele producties produceert en exploiteert.

De productiemaatschappij wordt vertegenwoordigd door een producent die als majoritair producent hoofdverantwoordelijk is geweest voor het realiseren van minimaal één lange documentaire die uitgebracht is in de Nederlandse bioscopen en/of is uitgezonden op de landelijke televisie. De producent is niet dezelfde persoon als de regisseur van de documentaire en de regisseur is in principe niet verbonden aan een omroep.

De regisseur moet relevante, bewezen werkervaring hebben in de professionele film- en televisiesector: minimaal drie documentaires van 50 minuten of één lange documentaire van 70 minuten, die is uitgezonden op de regionale of landelijke televisie en/of uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en/of filmtheaters voor betalend publiek.

Bijdrage
De bijdrage van de samenwerkende partijen bedraagt:
Maximaal € 20.000 voor ontwikkeling en proefopnamen
Maximaal € 300.000 voor realisering

Deadlines
Op de dag van de deadline voor 17:00 uur: 12 juni 2017 & 16 oktober 2017.

Procedure
Aanvragen worden ingediend bij het CoBO. Aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden door vertegenwoordigers van de publieke omroepen en het Filmfonds inhoudelijk beoordeeld waarna zij tot een selectie komen. Geselecteerde plannen ontvangen een ontwikkelingsbijdrage voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door de publieke omroepen en het Filmfonds, voor mogelijke realisering.

Er worden maximaal 12 bijdragen voor ontwikkeling en 5 bijdragen voor realisering per jaar toegekend.

Kijk voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure: www.teledoc.cobofonds.nl.

Bron: DDG