Eerste Nederlandse virtual reality familiefilm in première

Sinds vorige week is de eerste virtual reality familiefilm High Five te zien in The VR Cinema in Amsterdam. De film is een coproductie van Samsung en &samhoud media.

De rollen worden gespeeld door Frank Lammers, Stefan de Walle, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans. Volgens VR-regisseur Jip Samhoud betekent de Nederlandse sterrencast een doorbraak voor het medium. “Een virtual reality film met zulke ervaren acteurs en actrices, waar de hele familie naartoe kan, is uniek.”

In High Five hebben twee doortrapte boeven het gemunt op de revolutionaire High Five Machine van het jonge genie Frederique. Ze proberen hun slag te slaan als haar ouders, de rijke baron en barones, weer eens van huis zijn. Het meesterbrein probeert via uitgekiende uitvindingen uit handen te blijven van de schurken met een spannende achtervolging door het kasteel als gevolg.

VR-regisseur Jip Samhoud is ontzettend trots op het eindresultaat. “High Five laat zien dat virtual reality verder gaat dan een gimmick. Het is een fantastische filmervaring voor de hele familie. De film is het sprankelende bewijs dat VR nu echt voor iedereen is.”

High Five is niet alleen in de hoofdstad te ervaren. “Na de Nederlandse lancering zal de film worden vertoond in onze VR bioscopen over de wereld. We zochten daarom naar een genre dat zich goed leent voor een breed publiek”, zegt Samhoud.

Ook Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland is blij met de samenwerking.
“Met virtual reality creëren we onvergetelijke ervaringen. Zo kijk je in High Five niet langer naar een film, je zit er middenin. Jij beleeft wat Frederique beleeft. Daarmee krijgt de film een nieuwe dimensie. Door deze projecten te ondersteunen maken we virtual reality en dit soort ervaringen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk.”

High Five is een coproductie van &samhoud media en Samsung. Het spatial sound design is gedaan door Amp.Amsterdam. Het scenario is geschreven door Teddy Cherim. The VR Cinema is geopend van woensdag tot en met zondag. High Five is de komende zes weken ieder uur te zien.

Credits High Five:
Cast: Frank Lammers, Stefan de Walle, Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh
Producent en VR-regie: Jip Samhoud
Spelregie: Frank Lammers
Creative Director: Marijn Korver
Scenario: Teddy Cherim
Sound Design: Amp.Amsterdam
Music Composer: Mark Pütz

Bron: Spreekbuis