InScience selecteert Nederlandse films voor International Film Festival Academia Film Olomouc

InScience heeft Jheronimus Bosch, Touched by the Devil en Ik ben Alice aangedragen voor de 52ste editie van International Film Festival Academia Film Olomouc (AFO). De film over Jheronimus Bosch van producent Pieter van Huystee is geselecteerd voor het internationale competitieprogramma van het Tsjechische filmfestival.

InScience is als internationale partner verbonden aan het filmfestival voor de wetenschapsdocumentaire in Tsjechië en selecteerde naast Jheronimus Bosch, Touched by the Devil (Pieter van Huystee), ook de Nederlandse film Ik Ben Alice (Sander Burger) voor het programma van AFO 2017. Daarmee draagt InScience bij aan de versterking van de positie van de Nederlandse wetenschapsfilm. Met het toelaten van de film van producent van Huystee in het internationale competitieprogramma van AFO, maakt de film officieel kans op The Best Movie Award.

De films worden vertoond tijdens de 52ste editie van het filmfestival voor de wetenschapsdocumentaire in Olomouc, dat plaatsvindt van 25 april tot en met 30 april. Namens InScience zijn festivaldirecteur Johan van de Woestijne en filmprogrammeur Meike van Zandvoort te gast op het festival. Ook Rob van Hattum, eindredacteur VPRO en ambassadeur van InScience, is te gast.

De officiële selectie van International Film Festival Academia Film Olomouc is hier te vinden: www.afo.cz/official-selection/

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland en trok in 2016 zevenduizend bezoekers. Vijf dagen lang staan de beste (inter)nationale wetenschapsfilms op het programma. Het festival programmeert lezingen, filmbeschouwingen, debatten en ontmoetingen op het snijvlak van wetenschap en kunst. Voor de hoogste klassen van de basisschool en voortgezet onderwijs organiseert InScience een educatief programma. De derde editie vindt plaats van 8 tot en met 12 november in Nijmegen, in en rondom filmhuis LUX. De Call for Entry is open tot 27 juni en filmmakers kunnen hun films insturen voor deze derde festivaleditie.

Bron: InScience