Korte film ‘Lejla’ van Stijn Bouma geselecteerd voor Cannes Cinéfondation

De korte film ‘Lejla’ van Nederlandse regisseur Stijn Bouma is geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Cannes Film Festival 2017, dat plaatsvindt van 17 tot 28 mei.

De film gaat over een jonge vrouw in Sarajevo, die zich gevangen voelt in haar leven. Ze werkt in een snackbar en zorgt voor haar oude vader. Wanneer ze verliefd wordt op een jonge matroos wordt ze gedwongen een keuze te maken over haar toekomst.

De film is geschreven en geregisseerd door Stijn Bouma en is een coproductie van de Sarajevo Film Academy in Bosnië en Herzegovina en Alchemic Film in Nederland. De hoofdrollen worden gespeeld door Lejla Hadžić, Vedad Terzić en Slobodan Čabaković.

Stijn Bouma
Stijn Bouma is een Nederlandse filmregisseur die dit jaar afstudeert aan de Sarajevo Film Academy. Hier heeft hij de afgelopen 2,5 jaar het film.factory programma gevolgd, dat is opgezet door de gerenommeerde Hongaarse regisseur Béla Tarr, waarbij hij les heeft gehad van internationale regisseurs als Apichatpong Weerasethakul, Atom Egoyan en Carlos Reygadas. ‘Lejla’ is zijn tweedejaarsfilm.

Cinéfondation
De Cinéfondation selectie is onderdeel van de Official Selection van Cannes. De Cinéfondation en Shorts Jury, dit jaar geleid door Cristian Mungiu, reikt een prijs uit aan de beste drie films van de selectie.

De Cinéfondation selectie is in 1998 opgericht en is gewijd aan het zoeken naar nieuw talent. Ieder jaar selecteert de Cinéfondation vijftien tot twintig korte studentenfilms van filmscholen uit de hele wereld. Uit meer dan 2500 inzendingen zijn dit jaar zestien films geselecteerd.

Bron: Alchemic Film