Martin Koolhoven en Esmé Lammers te gast bij CineTalks ‘Nederlandse film zoekt publiek’

De Nederlandse film staat onder druk. Hoe zorgen we ervoor dat het publiek weer vaker voor een Nederlandse film kiest? Tijdens CineTalks ‘Nederlandse film zoekt publiek’ gaan filmmakers Martin Koolhoven (BRIMSTONE) en Esmé Lammers (SOOF 2) hierover in gesprek met Willem Pruijssers (CEO Dutch Film Works) en Mylene Verdurmen (Hoofd Drama AVROTROS).

Het marktaandeel van de Nederlandse film is gezakt van 20,5%  in 2013 naar 12,3% in 2016. Uit het jaarverslag 2016 van het Nederlands Filmfonds: “Met name het steeds meer formatgedreven en eenvormiger aanbod aan mainstream films trok gemiddeld minder bezoek. Een positieve trend was dat in 2016 het aantal bezoekers aan onderscheidende Nederlandse arthouse en crossover films verdubbelde en het aantal bezoekers aan Nederlandse documentaires meer dan verdrievoudigde.”

Wat kan het Filmfonds doen om de weg weer omhoog te vinden? Welke rol kunnen omroepen spelen? En wat kunnen makers, producenten en distributeurs hier aan bijdragen?

CineTalks is een maandelijkse live talkshow  in VondelCS. Aan de hand van wisselende onderwerpen wordt er in gesprek gegaan met filmmakers, professionals en het publiek. CineTalks ‘Nederlandse film zoekt publiek’ vindt plaats op 12 april in Vondel CS in Amsterdam. De avond start om 20.00 uur. De presentatie is in handen van Mirjam van Ansem.

Tickets zijn te koop via Eventbrite.

Bron: CineCrowd