Emmy Kids Award voor Kasper en de Kerstengelen

Kasper en de Kerstengelen van NL Film is in Cannes bekroond met een International Emmy Kids Award. De AVROTROS-reeks kreeg de prijs voor de beste tv-serie. De Emmy Kids Awards werden voor de tweede keer uitgereikt tijdens MIPTV.

De uitreiking in het Martinez Hotel werd bijgewoond door meer dan 250 tv-makers uit tientallen landen. In totaal vielen zeven programma’s uit Australië, Denemarken, Groot-Brittannië en Nederland in de prijzen. De overige winnaars zijn: Hey Duggee (Studio AKA, U.K.) in de categorie preschool, Shaun the Sheep: The Farmer’s Llamas (Aardman Animations, U.K.) beste animatie, Horrible Histories (Lion Television, U.K.) in de categorie factual, Ultras Sorte Kageshow van de Danish Broadcasting Corporation voor non-scripted entertainment;Doodles (Ludo Studio/ABC3/Screen Australia/Screen Queensland, Australia) in categorie digital en Peter & Wendy (Headline Pictures/Juliette Films, U.K.) voor de beste tv-film.

“Niets is belangrijker op de televisie dan kinderprogrammering. De Academie is trots dat de Emmy het meest vooraanstaande awards platform voor kinderprogrammering is,” zei Bruce L. Paisner, de voorzitter van de International Academy of Television Arts & Sciences. “We feliciteren alle winnaars met hun uitstekende prestaties en danken hen voor het handhaven van de hoge kwaliteitsstandaard die we allemaal verwachten voor onze kinderen.”

Bron: Broadcast Magazine