DEN organiseert op 16 mei Conferentie Digitalisering

Op 16 mei organiseert DEN – Kennisinstituut Digitale Cultuur de Conferentie Digitalisering van Cultuur en Erfgoed in het Oude Magazijn in Amersfoort. Tijdens deze conferentie, het startschot voor de nieuwe beleidsperiode van DEN, ontmoeten cultuurmakers en cultuurbewaarders elkaar om kennis uit te wisselen over digitale archivering van cultuur- en erfgoedcollecties.

Programma
De ontmoeting tussen cultuur en erfgoed staat centraal op deze dag en krijgt vorm in een even interessant als feestelijk programma met keynotes en vijf parallelsessies. Op het programma staan inspirerende sprekers uit het cultuur- en erfgoedveld, zoals mediakunstenaar Eboman, Yolande Melsert (directeur Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten), Dick Rijken (directeur STEIM) en Sandra den Hamer (EYE Filmmuseum). Thema´s van de parallelsessies zijn onder meer de praktijk van duurzaam digitaal archiveren, de maatschappelijke meerwaarde van digitalisering en erfgoed van de podiumkunsten. Daarnaast zal DEN haar nieuwe website, speciaal gericht op de cultuursector, feestelijk lanceren en bieden we deelnemers bovendien een overzicht van financieringsmogelijkheden voor digitaliseringsprojecten aan. DEN markeert met deze conferentie haar nieuwe missie als het nationale kennisinstituut digitale cultuur, voor zowel de erfgoedsector als de cultuurmakers.
Alle informatie over het programma is hier te vinden.

Publiek
DEN richt zich op iedereen die meer wil weten over het duurzaam behoud van zijn of haar cultuur- of erfgoedcollectie. Te denken valt aan; cultuurmakers, conservatoren, dramaturgen, uitvoerenden, mensen met een technische of communicatieachtergrond, professionals op AV-gebied, beleidsmakers, managers, archivarissen, en registratoren.

Praktisch
Het voorlopige programma is nu gepubliceerd. Binnenkort volgen er meer programma-onderdelen. Ze beloven alvast dat het een feestelijke en inspirerende bijeenkomst wordt met volop mogelijkheden om je kennis te verbreden en met elkaar in gesprek te gaan. Bij inschrijving kun je aangeven welke twee parallelsessies je wilt volgen. Kosten voor deelname bedragen 48,40 euro. Inschrijven kan nu in via het inschrijfformulier.

Over DEN
DEN is het nationale kennisinstituut voor digitalisering in de cultuursector. DEN ondersteunt cultuurproducerende en erfgoedbeherende instellingen om een actieve bijdrage te leveren aan de informatiemaatschappij op basis van digitale collectievorming, archivering en dienstverlening.

Bron: Stichting DEN