Nieuw onafhankelijk film-initiatief Chasing Reels gestart

Cedric Muyres (Snowstar Records) start met nieuw onafhankelijk film-initiatief Chasing Reels.

Met in elke stad een filmtheater/filmhuis hebben we weinig te klagen over het filmaanbod in Nederland. Toch wel, vindt Cedric Muyres, die dol is op het woord onafhankelijk. In de muziekwereld richtte hij het onafhankelijke platenlabel Snowstar op, maar met Chasing Reels manifesteert hij zich nu ook in de filmwereld.

Onder deze titel wil Muyres laten zien wat voor moois er allemaal in de onafhankelijke cinema wordt gemaakt. Daarvan is in Nederland te weinig te zien, vindt hij. Na de voorpremière van Jim Jarmusch’ Paterson als opwarmertje vorige maand in het Louis Hartlooper Complex gaat Chasing Reels 7 april echt van start in dit filmtheater met een marathon van drie films. Uiteraard alle afkomstig uit het internationale indiecircuit.
In het Nieuw-Zeelandse Hunt for the Wilderpeople (Taika Waititi) ontvlucht een dertienjarige jongen zijn adoptievader (Sam Neill), die de jongen terugvindt in de bush, waarna er een vriendschap opbloeit. De verontruste gemeenschap denkt dat de adoptievader de jongen heeft ontvoerd en begint een klopjacht. De film won ruim tien internationale prijzen.
In de toneelverfilming Una (Bendict Andrews) speelt Rooney Mara een dertigjarige vrouw die de bijna twee keer zo oude man opzoekt met wie ze als dertienjarige haar eerste seksuele ervaring had. Was er sprake van misbruik gezien het leeftijdsverschil (hij was veertig)? En waarom zoekt ze hem nu weer op? Una heeft geen simpele antwoorden, maar toont de complexiteit van seksuele verhoudingen.
Transpecos (Greg Kwedar) gaat over de strijd van Amerikaanse douaneagenten met een Mexicaans drugskartel. De omschrijving doet misschien een simpele thriller vermoeden, maar het is een drama over immigratie en de zinloze oorlog tegen drugs.

Voorafgaand aan de drie films presenteert Go Short Festival Nijmegen twee korte Amerikaanse, natuurlijk onafhankelijke, verrassingsfilms.

Bron: De Filmkrant