‘Grijs is ook een kleur’ geselecteerd voor TIFF Kids

‘Grijs is ook een kleur’, een korte film van regisseur Marit Weerheijm, is geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Film Festival Kids 2017.

Dat maken producenten Loes Komen en Eva Verweij vandaag bekend. Het festival vindt van 7 april tot 23 april plaats in Toronto, Canada. Distributeur van de korte film is Wouter Jansen, medeoprichter van het Go Short Film Festival in Nijmegen en eigenaar van Some Shorts.

De coming-of-age film vertelt het verhaal van een elfjarig meisje (debutante Cécilia Vos) dat haar depressieve broer gelukkig probeert te maken. Een vreemde, engelachtige man met witte nepvleugels schiet haar te hulp, als dit dreigt te mislukken. Ko Zandvliet (Pijnstillers, Jongens) speelt de rol van broer en Vlaams acteur Sam Louwyck (D’ardennen, Belgica) vertolkt de rol van mysterieuze, engelachtige man.

De film werd in Augustus uitgezonden op NPO 3 bij KRO-NCRV en is eerder geselecteerd op het camerafestival Camerimage in Polen en het Poitiers filmfestival in Frankrijk.

Bron: NFA – Grijs is ook een kleur