Schokkend Nieuws viert 25 jarig jubileum – zaterdag 1 april, Kriterion Amsterdam

Schokkend Nieuws, het enige Nederlandse filmmagazine voor genrecinema bestaat 25 jaar. Het Amsterdamse filmtheater Kriterion en Schokkend Nieuws vieren dat op zaterdag 1 april met een groot feest voor alle liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy en cult.

Lees hieronder meer over het jubileum en het programma:

Schokkend Nieuws, “al jaren het leukste blad van Nederland” (Martin Koolhoven), werd in april 1992 opgericht. Vijfentwintig jaar en 124 nummers later is het uitgegroeid tot een filmglossy op 52 pagina´s dat 6 keer per jaar in een oplage van 4.000 stuks verschijnt en zowel in Nederland als in Vlaanderen wordt gelezen. De website schokkendnieuws.nl trekt met dagelijks nieuws, recensies, speciale rubrieken en live podcasts een groot aantal bezoekers. In de loop der jaren werden coryfeeën geïnterviewd als Clive Barker, Dario Argento, Tobe Hooper, Joe Dante, David Cronenberg, James Wan en Guillermo del Toro. Vaste tekenaar Erik Kriek ontwierp de jubileumposter.

Oprichters Jan Doense en Phil van Tongeren én de huidige hoofdredacteuren Carlijn Kruidhof en Barend de Voogd vieren het jubileum op 1 april met alle lezers en belangstellenden. De avond voorziet in een filmquiz, een live registratie van de Schokkend Nieuws Podcast én twee filmvoorstellingen: Army of Darkness (Sam Raimi, 1992) vanaf een 35mm verzamelaarsprint en Train to Busan (Yeon Sang-ho, 2016). Een kersverse zombiefilm uit Zuid-Korea en een platter-komedie uit 1992, het geboortejaar van Schokkend Nieuws.

Hoofdredacteur Barend de Voogd verheugt zich op het feest: “Iedereen met een voorliefde voor de betere én de slechtere genrefilm is van harte welkom!”

PROGRAMMA 25 JAAR SCHOKKEND NIEUWS
Zaterdagavond 1 april, Filmtheater Kriterion, Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam

18.30 uur: FOYER – FILMQUIZ
“Zet de Human Centipede in de juiste volgorde.” Wie bij de vorige editie was, weet dat de Schokkend Nieuws-filmquiz zowel hilarisch als hondsmoeilijk wordt! Er zijn mooie prijzen! De filmquiz is helaas al vol. Inschrijving is inmiddels niet meer mogelijk, maar publiek is zeker welkom.
Toegang: Gratis

21.00 uur | KRITERION 1 – ARMY OF DARKNESS
“Klaatu Barada N… Necktie… Neckturn… Nickel..” Het gestuntel van Bruce Campbell met het Boek der Doden was een van de hoogtepunten van ons geboortejaar 1992. Na een kort feestelijk voorprogramma kun je genieten van Sam Raimi’s splatstick – op 35mm natuurlijk! “Hail to the king, baby!”
Toegang: € 9,50. Student/stadspas € 8,00. Cineville gratis. Engels gesproken, geen ondertiteling.

21.30 UUR | FOYER – PODCAST LIVE!
De maandelijkse Schokkend Nieuws podcast voor een live publiek opgenomen vanuit Kriterion en óók te volgen via Facebook Live! Presentatoren Basje Boer en Tim Koomen praten met diverse gasten over filmjaar 1992. Toegang: Gratis

00.00 UUR | KRITERION 3 – TRAIN TO BUSAN
De tweede film is net uit in Nederland! Met dank aan distributeur Splendid. Het Zuid-Koreaanse TRAIN TO BUSAN / BUSANHAENG herinnert ons eraan dat er voor twee uur filmplezier op hoge snelheid maar twee dingen zijn die er écht toe doen: een geldig treinkaartje en zombies!
Toegang: € 8,00. Cineville gratis. Koreaans gesproken, Nederlandse ondertiteling.

Muziek: DJ Dirty Shirt & DJ George

Combi-tickets (beide films): €15,00 | Telefonisch reserveren: 020-6231708

Bron: Schokkend Nieuws