Cinéma Arabe nadert! Save the dates en een voorproefje

Festival Cinéma Arabe opent op 11 april in Amsterdam met een nieuwe reeks actuele en grensverleggende films uit de Arabische wereld.

De voorbereidingen zijn in volle gang en ook dit jaar gaan ze een mooi en verrassend programma neerzetten. Het definitieve programma zal rond 30 maart online staan.

Save the dates 
11-17 april Rialto Amsterdam
15 -17 april De Balie Amsterdam
16-17 april Podium Mozaïek Amsterdam
15 april Filmhuis Den Haag Den Haag
20-23 april Lantarenvenster Rotterdam
19 – 23 april Lumière cinema Maastricht
23 april Verkadefabriek Den Bosch

Cinéma Arabe Special op 1 April
Rialto Amsterdam – 17:00u
Als voorproefje van het festival vindt er – geen grapje – op 1 april een Cinéma Arabe Special plaats in Rialto, Amsterdam. Fatimade indrukwekkende openingsfilm van vorig jaar, zal nogmaals worden vertoond! Deze film was vorig jaar de meest bezochte voorstelling van het festival. Niet voor niets won Fatima de Franse César prijs voor beste film. Om deze reden vertoont Cinéma Arabe in samenwerking met Rialto nogmaals deze bijzondere film. Heb je hem vorig jaar gemist? Dan is nu je kans!

The Dinner 
Deze korte fictie vertelt het verhaal van een interculturele relatie waarin de jonge Silke van haar vriend Malik hoort dat zijn ouders uit Marokko die avond komen eten, met alle gevolgen van dien…
De film beleeft de Nederlandse premiere tijdens deze Cinéma Arabe Special.
Annick Christiaens | België | 2016 | 12 min | Nederlands & Frans gesproken | Engels ondertiteld

Fatima
In een Franse provinciestad woont de gescheiden Fatima met haar twee dochters. Ze heeft er alles voor over om hen een goede toekomst te bezorgen; dus wanneer Nesrine medicijnen wil studeren, brengt zij haar gouden sieraden naar de lommerd en neemt ze er zonder morren nog een schoonmaakbaantje bij. Maar haar lage maatschappelijke positie wekt de ergernis van haar jongste dochter Souad; zij verwijt haar moeder, die nooit in het Frans heeft leren lezen en schrijven, dat ze achterlijk is. Haar diepere gedachten en gevoelens brengt Fatima tot uitdrukking in haar Arabische dagboek, vol met poëtische teksten die een eigen, authentiek stemgeluid laten horen. Dit levensechte, heroïsche en ontroerende portret werd in eigen land bekroond met drie Césars, waaronder die voor Beste Film.
Philippe Faucon | Frankrijk | 2015 | 79 min | Arabisch & Frans gesproken | Engels ondertiteld

Tickets & Buffet 
Aanvang 17:00u
Buffet open 19:00u

Reserveren voor de film kan aan de kassa van Rialto
Kaartje: 10,-
www.rialtofilm.nl

Reserveren voor buffet? Mail naar Cinéma Arabe: info@cinemaarabe.nl
1 Maaltijd: 10,-

Bron: Cinéma Arabe