NPO 1 verkoopt KLEM aan Vlaamse zender Eén

NPO 1 heeft de tiendelige serie KLEM verkocht aan de Vlaamse publieke omroep.

Daar zal de serie net als bij ons te zien zijn op de grootste zender van het land: Eén. Dat heeft BNN-VARA laten weten. De omroep is er trots op dat de Belgen de serie met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan hebben aangekocht. “Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VRT besloten weer een Nederlandse serie aan te kopen. Naar verwachting zal KLEM dit najaar te zien zijn op bij de VRT op Eén.”

In Nederland is aanstaande donderdagavond de seizoensfinale van KLEM te zien. De serie werd de afgelopen weken door gemiddeld 1,6 miljoen mensen bekeken, inclusief uitgesteld kijken en terugkijken op Uitzending Gemist. Het tweede seizoen van KLEM wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden.

KLEM vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius.

Bron: Mediacourant
Beeld: BNN-Vara / credits Pief Wijman