Movies that Matter Festival – Students’ Choice: studenten gratis naar de film

De jury van het Movies that Matter Festival-programma Students’ Choice selecteerde dit jaar vier in plaats van de gebruikelijke drie films, waarvan een screening per film op vertoon van een studenten- of CJP-pas gratis te zien is.

De jury bestaat dit jaar uit het recordaantal van 15 studenten van De Haagse Hogeschool en, nieuw dit jaar, ook van de Willem de Kooning Academie.

De juryleden verzorgen zelf inleidingen en Q&A’s bij de vertoningen van geselecteerde films. Dit zijn: de ontroerende speelfilm The Citizen over een Afrikaanse vluchteling die in Hongarije woont, Tamara over de eerste transgender politica in Venezuela, de Egyptische satirische documentaire Tickling Giants en de spannende rechtbankthriller The Verdict, waarin het publiek de afloop bepaalt.
De regisseurs van de geselecteerde films dingen mee naar de Students’ Choice Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en een geldprijs, die op woensdag 29 maart tijdens de Award Ceremony wordt uitgereikt. Na de uitreiking van de award vertoont Movies that Matter de winnende film. Deze speciale avond is ook toegankelijk voor publiek.

Het jaarlijkse Movies that Matter Festival vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

Let op: gratis kaartjes voor de vertoningen van de Students’ Choice films kunnen niet online worden besteld.

Meer informatie over het Movies That Matter Festival: www.moviesthatmatter.nl

Bron: Movies that Matter